Çocuk işçi Ahmet Yıldız’ın anısına "Şekirê Pembû"
Yönetmen Ozan Takış’ın 2013 yılında press makinesine sıkışarak hayatını kaybeden çocuk işçi Ahmet Yıldız’ın anısına çektiği "Şekirê Pembû" filminin ilk gösterimi 7 Aralık Perşembe günü Mersin - Kültürhane'de gerçekleşti. Uluslararası - Ulusal festivallere başvurusu devam eden Şekirê Pembû (Pamuk Şeker) filmi İstanbul Film festivaline gösterimi kabul edilmesi halinde izleyicilerle bulaşacak.
Film, Adana’nın Karataş ilçesinde pamuk toplayan iki çocuk işçinin zorlu şartlar ve koşullar altında çalışmalarını, kentsel ve kırsal alanlarda yaşadıkları çelişkilerin hikayesini anlatıyor.
Filmin başvurduğu festivaller:
Uluslararası
Pakistan International Film Festival
Sydney Film Festival
Cinemadamare Festival
Toronto Lift-Off Film Festival
Berlin Lift-Off Film Festival
VIS Vienna Shorts
Filmfestival Türkei / Deutschland
Deptford Cinema Shorts
Copper Coast International Film Festival
2018 Dramatic Shorts Film Festival
SEE Film Festival
London Kurdish Film Festival
Capital City Film Festival
Ulusal
İstanbul Film Festivali
Kısa Film Uzun Etki - Sabancı Vakfı Kısa Film Platformu
Akbank Kısa Film Festivali
Hezarfen Film Galeri
Yönetmen görüşü
Şekirê Pembû (Pamuk Şeker) filminin yönetmeni filmi şöyle anlatıyor: Ahmet Yıldız (13) yaşında bir çocuk işçiydi pres makinesine sıkışarak hayatını 2013 yılında kaybetti, sigortasız ve kaçak çalıştırılıyordu, işveren ilk önce trafik kazası süsü verdi sonra olayın gerçek yüzü ortaya çıkınca işveren ağır ceza mahkemesinde yargılandı. Aradan bir süre geçtikten sonra işveren Ahmet Yıldız’ın babası ile 30 Bin TL bedel ile anlaştılar ve işveren serbest kaldı, sonra Ahmet Yıldız unutuldu gitti. Bu olay beni inanılmaz üzdü, onu yaşatmak için bir şeyler yapmam gerekliydi bunu sinema ile dile getirmek istedim. Çocuk işçilerin haya-tını anlatan Şekirê Pembû (Pamuk Şeker) çocukların hem kırsal ve hem şehir arasında sıkışıp kalmalarını, çocukların emekleri sömürülerek topladıkları pamuk ürününe ne kadar yabancı olduklarını ve onların birer çocuktan öte olmadıklarını anlattığım bir filmdir. Tüm çocuk işçilerin sesi olmak istedim ve Ahmet Yıldız’ı böyle hatırlamak istedim o yüzden sinemayı bir yakarış olarak kullanıyorum.
Filmin fragmanını izlemek için tıklayınız
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri? Kuruluş Osman'a Çeyiz yoluyla katılan beylik!
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı
7 incisiyle Topkapı Sarayı! İlk kez okuyacağınız detaylar: Arife Tahtı, Topkapı Hançeri, Altın Taht ve niceleri...