4. İstanbul Tasarım Bienali Beyoğlu’nda altı mekâna yayılıyor
Tüm yıla yayılan programıyla süreç odaklı bir platform oluşturmayı hedefleyen Okullar Okulu temalı 4. İstanbul Tasarım Bienali, 22 Eylül - 4 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), VitrA’nın bienal sponsorluğunu,CNN TÜRK’ün medya sponsorluğunu üstlendiği 4. İstanbul Tasarım Bienali’ni 22 Eylül - 4 Kasım 2018 arasında düzenliyor.
Jan Boelen küratörlüğünde, Okullar Okulu temasıyla gerçekleştirilecek bienalin sergileri, İstanbul’un en canlı ve çeşitliliğiyle zengin semtlerinden Beyoğlu’nda bulunan birbirinden etkileyici altı farklı mekâna yayılıyor.
Bienal sergileri bu yıl Akbank Sanat, Yapı Kredi Kültür Sanat, Pera Müzesi, Arter, SALT Galata ve Studio-X Istanbul’da gerçekleştiriliyor. Bölgenin ana yaya arterlerinden İstiklal Caddesi’yle birbirine bağlanan bu mekânlar, semtin tarihi, sosyal ve kültürel dokusunun parçası olan kuşaklararası ve disiplinlerötesi öğrenme ortamlarını kapsayan 3,5 km’lik bir yürüyüş rotası yaratıyor.
Afiş, İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nı ağırladı
Film ve oyun sektörüne dev teşvik
Sonuca değil sürece odaklanan bienal
Geleneksel tasarım etkinliklerinin zaman ve mekân anlayışını esneterek yılın tümüne yayılan programıyla 4. İstanbul Tasarım Bienali, nitelikli araştırma ve deneye olanak tanıyan, kent ve ötesinden güncel gelişmeleri öğrenime dahil eden, üretken, süreç odaklı bir eğitim ve tasarım platformu olmayı hedefliyor. Okullar Okulu, tasarımın, bilginin ve küresel bağlantılılık hâlinin günümüz İstanbul'unda ve ötesinde oynadığı rol üzerine düşünebilmek için çeşitli eğitim stratejilerini kullanan, sınayan ve gözden geçiren, çok platformlu bir bienal olacak.
Çok yönlü bir açılış programı
4. İstanbul Tasarım Bienali’nin açılış programı 20-21 Eylül tarihlerinde Okullar Okulu: Oryantasyon adıyla gerçekleştirilecek. Oryantasyon günleri boyunca Türkiye ve yurtdışından uygulamacılar, eğitimciler ve düşünürler, diyalog ve üretim mekânı olarak tasarlanan bienalin açılış programında bir araya gelecek.
Oryantasyon günleri için akreditasyon başvuruları, Haziran 2018’den itibaren http://aschoolofschools.iksv.org/ adresi üzerinden yapılabilecek.
Hikâye anlatıcılığını merkeze alan görsel ve dijital strateji
4. İstanbul Tasarım Bienali’nin görsel kimliği, Offshore Studio tarafından tasarlandı. Zürih merkezli tasarım stüdyosu, hikâye anlatıcılığını merkeze alan yaklaşımını, bienalin açılış günleri için geri sayım devam ettikçe evrilecek ve değişecek görsel stratejiye dahil etti. Okullar Okulu’nun websitesi bienalin yapım sürecinde atılacak adımlara mercek tutarken tasarım eğitimi etrafındaki tartışmanın gelişebileceği, bienal için özel olarak üretilen projelerden bazılarının uzun soluklu yapılara dönüşebileceği bir platform sunacak.
Okullar Okulu 19 Nisan’da Milano Tasarım Haftası’nda
4. İstanbul Tasarım Bienali’nin etkinlikleri yurtiçi ve yurtdışında devam ediyor. Okullar Okulu’nun yurtdışı tanıtım etkinliklerinden biri 19 Nisan’da, 4. İstanbul Tasarım Bienali küratörü Jan Boelen ve İstanbul Tasarım Bienali Direktörü Deniz Ova’nın katılımıyla Milano Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilecek.
VitrA, 4. İstanbul Tasarım Bienali’yle tasarıma desteğini artırarak sürdürüyor.
60 yıllık deneyimiyle iyi mimarlık uygulamalarının çözüm ortağı olan VitrA, kuruluşundan bu yana, tasarım ve mimarlığı odağına alan, sektörün farklı aktörlerine dokunan, bellek oluşturulmasını sağlayan, ilham verici ve ufuk açıcı projelere katkıda bulunuyor. Başlangıcından beri İstanbul Tasarım Bienali’ni destekleyen VitrA, bu yıl katkısını artırarak sürdürüyor ve bienal sponsorluğunu tek başına üstleniyor. VitrA ayrıca, dünya mimarlık gündeminin en önemli etkinliği Uluslararası Venedik Bienali Mimarlık Sergisi’ndeki Türkiye Pavyonu’nun da ilk günden bu yana destekçileri arasında yer alıyor.
İstanbul Tasarım Bienali hakkında
İKSV tarafından ilki 2012 yılında düzenlenen İstanbul Tasarım Bienali, her iki yılda bir tasarım fikirlerinden çeşitli kesitleri bir araya getiriyor ve geniş bir yelpazede pek çok alanın tasarımla ilişkisini inceliyor. Yaratıcı ve akademik çevreler için ilham verici fikirler ortaya koyan, bu çevreler arasındaki diyaloğu ve geçişkenliği besleyen bienal, kültür üreticileri ve kurumları, üniversiteler ve kuruluşlar arasındaki ulusal ve uluslararası ağlarda faaliyet gösteriyor.
İstanbul Tasarım Bienali, proje, etkinlik ve müdahaleler için dinamik bir alan olarak kenti merkezine alıyor, küresel tasarım sorunları için çözümler sunuyor. Bienal, tasarımın kendisini tartışmaya açarken toplumun keşfedilmemiş veya göz ardı edilen yönlerini ön plana çıkarmayı ve yeni dünya koşullarını yakın markajına alarak fikir alışverişini tetiklemeyi hedefliyor.
İki yılda bir gerçekleşen sergisi ve çeşitli etkinliklerinin yanında bienal, çoksesliliği güçlendirmeye yönelik çalışmalar sürdürerek ve esin veren tasarım arşivleri oluşturarak uzun soluklu, derinlikli ve disiplinlerarası aktarımların devamlılığını sağlamayı hedefliyor. Bugünün toplumunu anlamada bir araç olarak tasarıma adanan, geleceğe dönük bir tartışma platformu olarak İstanbul Tasarım Bienali, çalışmalarına sürekli bir dönüşüm içinde kalarak devam ediyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri?
Taş Tepeler’in uzaylıları
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı