33. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi açılıyor

33. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi, Galeri Işık Teşvikiye’de sanatseverlerle buluşacak. 9 Şubat Perşembe günü saat 16.00’da açılacak olan sergi, 23 Şubat’a kadar gezilebilecek.
33. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürleri, Galeri Işık Teşvikiye’de sergilenmeye başlıyor.
Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması nedir?
Şiddet ve ayrımcılığın evrensel ve etik normları tehdit ettiği modern dünyada, hoşgörü duygusu her zamankinden daha çok önem kazanmaktadır. Karikatür de hoşgörü ve sağduyuya dayalı, farklı düşünce ve inançlara açık bir toplumun temel yapıtaşları arasında yer almaktadır. Bu düşünceden hareketle düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması bugün dünyada “Karikatürlerin Oscar”ı olarak bilinmektedir. 1983 yılından itibaren düzenlenen yarışmaya bugüne dek 137 ülkeden 7.800'ü aşkın sanatçının katılması da ödülün yeri ve önemini gözler önüne sermektedir. Pek çok farklı ülkeden yüzlerce saygın karikatüristin katıldığı yarışmanın Seçiciler Kurulu da dünyanın en önemli karikatür ustalarından oluşmaktadır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bakan Ersoy: Sanatın gücüyle tiyatro sahnesinde tarih yazıyoruz
Edirne Gezi Rehberi | Tarih, doğa ve lezzetlerin şehri yeniden keşfedilmeyi bekliyor
Göbeklitepe Roma'da rekor kırdı
Septimius Severus’un heykel başı ve pişmiş toprak levhalar anavatanında
Osmanlı Padişahları sırası, padişahların tahtta kalma süreleri! Sırasıyla Osmanlı'da tahta çıkan padişahlar... Osmanlı'da dönemler: duraklama, gerileme dönemi