hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gayrimenkul yatırım fonları adımı!

    KAYNAKBuse Güngör / Cnnturk.com Muhabiri

    Gayrimenkul yatırım fonları konut projelerine yatırım yapabilecek. İlgili düzenleme devreye girdi. Bu düzenleme ne sağlayacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gayrimenkul yatırım fonları, proje yapabilecek ilgili değişiklikler Resmi Gazete’de yer aldı.

    Sermaye Piyasası Kurulu'nun yeni düzenlemesiyle gayrimenkul yatırım fonlarının kendilerinin veya başkalarının geliştirdiği projelere yatırım yapmasının önü açıldı.

    Amaç gayrimenkul yatırım fonlarının konut üretimine katkı sağlayabilmeleri vurgusu yapılıyor.

    Bu kapsamda, gayrimenkul yatırım fonlarına bağımsız bölüm toplam brüt alanının yarısından fazlasının konut kullanımına ayrıldığı gayrimenkul projelerine yatırım yapmalarına imkân tanındı. Mevzuat uyarınca gerekli tüm izinlerinin alınmış, projesinin hazır ve onaylanmış, inşaata başlanması için yasal gerekliliği olan tüm belgelerinin tam olduğu gibi kriterler devrede olacak.

    Proje gayrimenkul yatırım fonları adına tapuda fon adına tescil edilen arsalar üzerinde en geç 3 yıl içerisinde tebliğde belirtilen şartları sağlayan gayrimenkul projelerinin inşaatına başlanması için tüm yasal gerekliliklerin yerine getirilmesine ilişkin düzenlemeler yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gayrimenkul yatırım fonlarının, menkul kıymet yatırım fonları gibi şemsiye fona bağlı olarak ihraç edilebilmesi konusunda da esaslar düzenlendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow