hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Zorunlu trafik sigortasına zam

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Zorunlu trafik sigortasında eylül ayı azami prim artış oranı yüzde 2 oldu. Uygulama, 1 Eylül itibariye yürürlüğe girecek. Peki detaylar neler? CNN TÜRK ekibinden Arife Yılmaz, Uluslararası Yol Güvenliği Uzmanı Tülay Korkmaz ile aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren karar Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklandı. Zorunlu trafik sigortası zam oranı belli oldu.

    Zorunlu trafik sigortasında eylül ayı prim artış oranı yüzde 2 olarak belirlendi ve 1 Eylül tarihinde de yürürlüğe girecek.

    Video Haber | Zorunlu trafik sigortasına zam

    Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası primlerinin artış oranını açıkladığı genelgeyi yayımladı. Genelgede 2024 yılı mayıs ayında araç grubu ve kullanım türüne göre uygulanan azami primler, 2024 yılı haziran ayı için yüzde 3,25 artırılarak uygulanır" ifadesine yer verildi.

    Uluslararası Yol Güvenliği Uzmanı Tülay Korkmaz konuyla ilgili, “Ölümlü, yaralanmalı kazalarda geçtiğimiz yıllara göre maalesef bir artış eğilimindeyiz. O yüzden denetimler arttı, sigorta primleri arttı, daha da artacak. Çünkü bu zorunlu trafik sigortası ekonomik sebepler gibi gözüküyor ama asıl kök sebebi söyleyeyim ben size, ülkemizde trafik kaza oranları çok yükseliyor. Tüm sigorta şirketleri zarar ettiklerini söylüyorlar, bu kişilerin kendisini korumuyor karşı tarafa verdiği zararı koruyor. Yüzde 2 aslında ufak bir oran” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Video Haber | Zorunlu trafik sigortasına zam

    Peki zorunlu trafik sigortasında prim artış oranı artmaya devam edecek mi?

    “Yani trafik sigortaları artmaya devam edecek, tamamen sürücülerin daha az kaza yaptıklarında azalacak. O yüzden denetimler arttı, sigorta primleri arttı.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow