hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Emekliye özel indirimler neler?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Sosyal Güvenlik Kurumu, 16 milyon emekli için geniş kapsamlı bir indirim kampanyası başlattı. Ülke genelinde 5 binden fazla işletmeyle yapılan anlaşmalar sayesinde emekliler, birçok sektörde indirimli hizmetlerden yararlanma fırsatı bulacak. Peki emekliler hangi sektörlerde indirimden yararlanacak? CNN TÜRK ekibinden Kübra Aydın, SGK Uzmanı Emin Yılmaz’a sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akaryakıt istasyonları, giyim- ulaşım sektörleri, emlakçılar. SGK açıkladı. Emekliler birçok sektörde indirimli hizmetlerden yararlanma fırsatı bulacak.

    Sosyal Güvenlik Kurumu, emeklilere sağlıktan ulaşıma, sosyal etkinliklerden kültürel aktivitelere kadar birçok alanda indirim sağlamak için 5500 özel işletme ile anlaşma sağladı.

    Video Haber | Emekliye özel indirimler neler

    SGK Uzmanı Emin Yılmaz konuyla ilgili, “Bakanlığın kendi içinde uzmanlık alanlarına göre indirimler söz konusu Yükseköğretim Kurulu’ndan bankalara, ticari firmalar, sendika tesisleri, SGK il müdürlükleri ile özel anlaşmalar yapıldı. Giyimden hırdavata, beyaz eşyadan terziye, kuyumcuya, aksesuardan gözlükçüye kadar aklınıza gelen birçok detay var burada. Bu anlaşmalar kapsamında yüzde %5 ile %50’ye varan indirimler söz konusu” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emekliler, indirim yapan kurum ve kuruluşlara emekliler.gov.tr adresinden ulaşabilecek. “Emekliler.gov.tr adresinden emekli kartı çıkarılması lazım, e-devlet şifrenize girdikten sonra bir kısa mesaj geliyor daha sonrasında otomatik olarak bunun oluşturulduğunu görebiliyoruz.”

    Emekli kartı çıkarıldıktan sonra barkod ya da karekod okuyucularla da bu indirimlerden faydalanılabilecek.

    Video Haber | Emekliye özel indirimler neler

    “İnternet veya telefon faturalarında %10, giyim mağazasında %30, kargo şirketlerinde %15, finansal destek olmak amaçlı bankalarda da buna benzer destekler var.”

    SGK'nın yaptığı, "Türkiye Yüzyılı Emektarları" projesi kapsamında ulaşım sektöründe de indirim sağlanacak.

    “Türk Hava Yolları’nda %60, otobüslerde %20, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda %10 indirim indirimler söz konusu.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow