hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'de arsa fiyatı Avrupa'yı geçti

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKMert Can Gülmez | CNN TÜRK

    Türkiye’de arsa maliyeti Avrupa’yı solladı. Konut fiyatlarının artmasıyla arsa iyi bir yatırım aracı olmuştu. Ancak konut fiyatlarında düşüş başladı. Arsada da düşüşü görür müyüz? Ulaşılabilir konut için ne yapılması gerek? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arsa maliyetleri yükseldi, Türkiye'deki fiyatlar Avrupa’yı solladı.

    Gayrimenkul Uzmanı Ufuk Tetik konuyla ilgili, “Arsa maliyetleri özellikle Avrupa’yla ya da Amerika’yla kıyasladığımız zaman İstanbul özelinde o bölgelerin çok üstünde seyrettiğini söyleyebiliriz. İnsan popülasyonu yani metrekareye düşen insan sayısı İstanbul'da Türkiye'yi bırakın diğer ülkelerle kıyasladığında bile yüzde 20 fazla olan bir şehir” ifadelerini kullandı.

    Türkiyede arsa fiyatı Avrupayı geçti

    Peki artışın sebebi ne ve bu artışın ekonomik etkileri ne olur?

    “Arsa maliyetleri iki şekilde söz konusu. Bir inşaat üzerinden yapan arsalar ikincisi yine küçük ölçekli şehirlerin dışında alınan araziler bakımından da bakabiliriz buna ya da ev yapılmaya müsait yerler bu iki kesimdeki talep de çok yükseldi konut fiyatlarına yansıyan konular söz konusu.”

    Peki fiyatlar düşer mi? Çözüm ne?

    “Ancak devlete ait olan araziler var kamuya ait olan araziler var bu arazilerin kamu kurumlarıyla ya da özele iade yapılmak suretiyle düşük arazi maliyetliyle düşük konut üretimi sağlamak gerekiyor ancak böyle çözülür.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow