hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ticaret Bakanlığı aldatıcı reklamlara ceza yağdırdı!

    Ticaret Bakanlığı aldatıcı reklamlara ceza yağdırdı
    expand

    Ticaret Bakanlığı, 10 Ekim 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, bu yıl toplam 1.542 aldatıcı reklam ve haksız ticari uygulamaya erişim sınırlaması getirildiğini ve 204 milyon TL idari para cezası uygulandığını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakanlık, Reklam Kurulu tarafından 8 Ekim 2024'te düzenlenen 350. toplantıda, tüketicileri yanıltan, tecrübe ve bilgi eksikliklerini istismar eden reklamlar ve haksız ticari uygulamaların değerlendirildiğini belirtti. Kurul, tüketicilerin alışveriş alışkanlıkları üzerinde etkili olan reklamları mercek altına aldı.

    185 REKLAM MEVZUATA AYKIRI BULUNDU

    Bu toplantıda incelenen 202 dosyadan 185'i mevzuata aykırı olarak değerlendirildi. Aykırı bulunan reklamlara durdurma cezası verilmesinin yanı sıra 16.865.937 TL idari para cezası uygulandığı açıklandı. Ayrıca, 71 internet reklamına erişim engeli getirildi.

    YILIN İLK 10 AYINDA 204 MİLYON TL CEZA

    Ticaret Bakanlığı, 2024 yılı boyunca Reklam Kurulu’nun toplam 1.542 dosya üzerinde inceleme yaptığını, 1.358 dosyada aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulama tespit edildiğini bildirdi. Bu dosyalar için durdurma kararları ile birlikte 204.322.410 TL idari para cezası uygulandı.

    SOSYAL MEDYADA ALKOLLÜ İÇKİ REKLAMLARINA YAPTIRIM

    Bakanlık açıklamasında, mevzuata göre alkollü içkilerin ve üretici firmaların reklamlarının her türlü ortamda yasak olduğu hatırlatıldı. Ancak, son dönemde sosyal medya platformlarında bu yasağı dolaylı olarak ihlal eden ibare, sembol ve işaretlerin kullanıldığına dikkat çekildi. Reklam Kurulu, bu tür reklam içeriklerine yönelik idari yaptırımlar uygulama kararı aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ticaret Bakanlığı’nın, aldatıcı reklamlarla mücadelede kararlılıkla hareket ettiği ve tüketicilerin haklarını koruma amacıyla yaptırımlara devam edeceği vurgulandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow