hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ticaret Bakanlığı aldatıcı reklamlara ceza yağdırdı

    Ticaret Bakanlığı aldatıcı reklamlara ceza yağdırdı
    expand

    Ticaret Bakanlığı, 2024 yılının ilk 8 ayında gerçekleştirdiği denetimler sonucunda toplam 815,3 milyon TL idari para cezası uyguladığını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, tüketicilerin taraf olduğu sözleşmeler, reklam ve haksız ticari uygulamalar, ürün güvenliği gibi alanlarda yapılan denetimler sonucunda 2024 yılının ilk 8 ayında toplam 815,3 milyon TL idari para cezası kesildiği bildirildi.

    Sadece Ağustos ayında yapılan denetimlerde ise 79 milyon TL'lik ceza uygulandığı belirtildi. Bakanlık ayrıca, mesafeli sözleşmeler, abonelik sözleşmeleri, iş yeri dışında kurulan sözleşmeler, ön ödemeli konut satışları, devre tatil, paket tur ve bankacılık hizmetleri gibi çeşitli tüketici sözleşmelerine yönelik denetimlerde, ilk 8 ayda toplamda 432 milyon TL ceza verildiğini vurguladı.

    Aynı dönemde, tekstil, ayakkabı, oyuncak, kırtasiye ve çocuk ürünleri gibi tüketici ürünlerinin güvenli şekilde piyasaya sürülmesi amacıyla yapılan piyasa gözetimi faaliyetleri kapsamında ise 16 milyon TL, reklam ve haksız ticari uygulamalarla ilgili denetimlerde ise 165 milyon TL idari para cezası kesildiği ifade edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow