Tesla satışlarına rekor yetmedi

Tesla, fiyat indirimlerinin talebi artırmasıyla rekor ilk çeyrek teslimatlarını bildirdi ancak yine de satışlar üretimin gerisinde kaldı.
Tesla ilk çeyrek teslimat ve üretim rakamlarının tahminleri aştığını bildirdi ve dünya çapında başlattığı fiyat indirimlerinin talebi artırdığını gösterdi.
Çeyrek boyunca Tesla dünya çapında 422.875 araç teslim etti ve bu elektrikli araç üreticisi için tüm zamanların rekoru oldu.
Şirket satışları bölgelere göre ayırmasa da, Model 3 ve Model Y SUV'nin küresel satışları, hem ABD'de hem de yurtdışında her iki araç için yapılan fiyat indirimlerinin ardından arttı.
Tesla ayrıca çeyrek için 440.808 araba üretti. Sonuç olarak ilk çeyrekte geçen yılın son üç ayına kıyasla gerçekleşen yüzde 4'lük artış, üretimin gerisinde kaldı.
Uzmanlara göre, bunun bir kısmı, biri Teksas'ta, diğeri Almanya'da geçen baharda açılan iki yeni fabrikadaki üretim artışından ve bu artan üretim ve satışlar arasındaki gecikmeden kaynaklanıyor olabilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Buzağı desteği 2025 yattı mı, ne zaman yatacak? Gözler 1. dönem buzağı desteği ödemelerinde!
Gayrimenkulde tüm zamanların rekoru! Vatandaşların tercihi neresi? İşte en çok talep gören yerler
HABER... Piyasalar allak bullak oldu! Trump depremi...
10 NİSAN A101 AKTÜEL ÜRÜNLERİ: Haftanın Yıldızlarında Bu hafta Neler Var? A101 Aktüel Ürünlerde Bu Hafta Neler İndirimde?
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | Emekliye 6'lı kazanç! Zam, ikramiye, ek ödeme...