hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TCMB resmi rezerv miktarını açıkladı

    TCMB resmi rezerv miktarını açıkladı
    expand

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) resmi rezerv varlıkları, haziranda bir önceki aya göre yüzde 0,5 azalarak 142,9 milyar dolar oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Haziran 2024 dönemine ilişkin "Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi Gelişmeleri" verilerini yayımladı. Buna göre, resmi rezerv varlıkları, Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,5 azalarak 142,9 milyar dolar oldu.

    DÖVİZ VE ALTIN REZERVLERİ

    Döviz varlıkları bir önceki aya göre yüzde 1,3 artarak 77,4 milyar dolara yükselirken, altın cinsinden rezerv varlıkları yüzde 2,8 azalarak 58,1 milyar dolara geriledi.

    MERKEZİ YÖNETİM VE MERKEZ BANKASI DÖVİZ ÇIKIŞLARI

    Vadesine 1 yıl veya daha az kalmış merkezi yönetim ve Merkez Bankası’nın önceden belirlenmiş döviz çıkışları (döviz kredileri, menkul kıymetler ve mevduat işlemlerinden doğan yükümlülükler), bir önceki aya göre yüzde 2,2 artarak yaklaşık 46,6 milyar dolara çıktı. Bu tutarın yaklaşık 38,8 milyar doları anapara, 7,8 milyar doları faizden oluştu.

    SWAP İŞLEMLERİ VE YÜKÜMLÜLÜKLER

    Merkez Bankası’nın yurt içi ve yurt dışı yerleşik bankalarla yaptığı swap işlemlerinden kaynaklanan net döviz ve altın yükümlülükleri yaklaşık 27,8 milyar dolar oldu. Bu tutarın 4,7 milyar doları bir ay vadeli olarak kayda geçti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow