hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA | New York borsası yeni güne nasıl başladı? (24 Eylül 2024)

    SON DAKİKA | New York borsası yeni güne nasıl başladı (24 Eylül 2024)
    expand

    New York borsası, haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi yüzde 0,26 artarak 42.234,99 puana yükselirken, S&P 500 endeksi yüzde 0,16 artışla 5.727,66 puana, Nasdaq endeksi ise yüzde 0,40 artışla 18.046,44 puana ulaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin belirsizlik devam ederken, piyasalarda pozitif bir seyir izlendi. Yatırımcılar, bu hafta yayımlanacak yoğun makroekonomik veriler ve Fed yetkililerinin açıklamalarına odaklandı. Analistler, bu verilerin piyasaların yönünü belirlemede kritik rol oynayacağını belirtiyor.

    Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, enflasyon oranlarının hala Fed’in yüzde 2 hedefine göre "rahatsız edici derecede yüksek" olduğunu vurguladı ve faiz indirimi konusunda ihtiyatlı tutumunu koruduğunu belirtti.

    Makroekonomik verilere göre, ABD'de S&P CoreLogic Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi temmuz ayında yıllık yüzde 5 artarak rekor seviyeye ulaştı. Ancak konut fiyatlarındaki artış hızının yavaşladığı da dikkat çekti.

    Yatırımcılar, hafta boyunca piyasaları etkileyecek verileri ve Fed’in politika sinyallerini yakından takip etmeye devam edecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow