hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA | Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi Borsa İstanbul güne yükselişle başladı

    SON DAKİKA | Merkez Bankasının faiz kararı öncesi Borsa İstanbul güne yükselişle başladı
    expand

    Açılışta BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa göre 98,36 puan artarak %1,01 yükselişle 9.872,85 puana ulaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bankacılık endeksi %1,39, holding endeksi ise %0,97 değer kazandı. Tüm sektör endeksleri pozitif seyrederken, en fazla yükselen bankacılık sektörü oldu.

    Dün, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi alış ağırlıklı bir seyir izleyerek, günü %0,17 değer artışıyla 9.774,49 puanda kapattı.

    Küresel piyasalarda ise ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 50 baz puanlık faiz indirimi sonrası karışık bir görünüm hakimken, analistler bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikası kararlarına odaklanıldığını ifade etti.

    Fed’in açıklamasına göre, ekonomik aktivitenin güçlü bir genişleme gösterdiği belirtilirken, istihdam kazanımlarının yavaşladığı ve işsizlik oranının düşük seviyelerde seyrettiği kaydedildi.

    AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı, TCMB'nin eylül ayında politika faizini %50'de sabit tutacağını öngördü. Yıl sonu politika faizi beklentisi ise %46,65 olarak hesaplandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Analistler, bugün yurt içinde TCMB'nin faiz kararının yanı sıra uluslararası yatırım pozisyonu ve haftalık banka istatistiklerinin takip edileceğini, yurt dışında ise İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararı, ABD cari işlemler dengesi ve işsizlik başvurularının izleneceğini belirtti. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.900 ve 10.000 seviyeleri direnç, 9.700 ve 9.600 puan ise destek seviyeleri olarak değerlendiriliyor.

    SON DAKİKA | Merkez Bankasının faiz kararı öncesi Borsa İstanbul güne yükselişle başladı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow