hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA | Küresel piyasaların beklediği ABD'nin tarım dışı istihdam verisi açıklandı! Altın fiyatları sonuçtan nasıl etkilendi?

    SON DAKİKA | Küresel piyasaların beklediği ABDnin tarım dışı istihdam verisi açıklandı Altın fiyatları sonuçtan nasıl etkilendi
    expand

    ABD'de para politikası açısından büyük önem taşıyan Eylül ayı tarım dışı istihdam verileri açıklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Piyasaların yakından takip ettiği ABD tarım dışı istihdam verisi açıklandı. ABD Çalışma Bakanlığı, Eylül ayında tarım dışı istihdamın 254 bin arttığını duyurdu. İşsizlik oranı ise yüzde 4,1'e gerileyerek beklentilerin üzerinde bir iyileşme gösterdi.

    Piyasa beklentileri istihdamın 147 bin artması ve işsizlik oranının yüzde 4,2'de kalması yönündeydi. Ancak, Eylül ayında gerçekleşen artış bu tahminleri aştı. Önceki aylarda tarım dışı istihdam haziranda 118 bin, temmuzda 89 bin, ağustosta ise 142 bin artış kaydetmişti.

    Piyasaların Nabzını
    CNN Türk Finans’ta Tutun !

    Tarım dışı istihdam verisi, ABD'de işgücü piyasasının gücünü ve ekonominin genel seyrini gösterdiği için büyük önem taşıyor. ABD Merkez Bankası (Fed) da para politikası kararlarında bu verileri dikkate alıyor. Enflasyonun istenilen seviyelere ineceğine dair güven artarken, işgücü piyasasındaki her veri yakından izleniyor.

    Fed, Eylül ayındaki toplantısında politika faizini 50 baz puan indirerek yüzde 4,75-5 seviyesine çekmişti. Para piyasalarında, yıl sonuna kadar Fed'in 50 baz puan daha faiz indirimi yapacağı beklentisi sürüyor. Kasım ayında ise yüzde 71 ihtimalle 25 baz puanlık bir faiz indirimi öngörülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ALTIN FİYATLARI SONUÇTAN NASIL ETKİLENDİ?

    Tarım dışı istihdam verisinin açıklanmasının ardından ons altın şu sıralarda gerileyerek 2.639 dolar seviyesinden işlem görüyor. Gün içerisinde ons altın en düşük 2.638 dolar, en yüksek ise 2.667 dolar seviyelerini test etti.

    Güne 2.913 liradan başlayan gram altın da şu an gerileyerek 2.908 liradan işlem görmekte. Gün içinde gram altında en düşük 2.905 lira, en yüksek 2.936 lira seviyeleri görüldü.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow