hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sıcak hava balonları yılın ilk 9 ayında rekor kırdı

    Sıcak hava balonları yılın ilk 9 ayında rekor kırdı
    expand

    Kapadokya’da bu yılın ilk 9 ayında sıcak hava balon turuna katılanların sayısı, 2022'nin rekorunu 74 bin 882 kişi aşarak 583 bin 63 yolcuya ulaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve tarihi, kültürel, doğal güzellikleriyle ünlü bölge, balon turlarında turistlerin en çok tercih ettiği destinasyonlardan biri olmaya devam ediyor.

    Ocak ve ekim ayları arasında 182 gün boyunca uygun hava koşullarında düzenlenen balon turlarına büyük ilgi gösterildi. 2022'de 508 bin 181 kişinin katıldığı balon turları, 2023'te ise aynı dönemde 473 bin 396 katılımcıyla gerçekleşmişti. 2024'te her ay artan katılımla rekor tazeleyen Kapadokya'da, özellikle ağustos ve eylül aylarında yoğun ilgi görüldü. Ocaktan eylüle kadar katılım rakamları şu şekilde kaydedildi:

    Ocak: 17.963
    Şubat: 34.663
    Mart: 42.612
    Nisan: 59.915
    Mayıs: 73.504
    Haziran: 87.924
    Temmuz: 69.852
    Ağustos: 98.762
    Eylül: 97.868

     

    700 BİN YOLCU HEDEFLENİYOR

    Bölgede sıcak hava balon turu hizmeti sunan firmalardan birinin yönetim kurulu başkanı Mehmet Dinler, Kapadokya’nın geniş coğrafi dokusunun katılımcılara eşsiz manzaralar sunduğunu vurguladı. Bölgenin, turizmdeki başarısının arkasında balon turlarının büyük katkısı olduğunu belirten Dinler, “Bu yıl şimdiye kadar 580 binden fazla turist balon turuna katıldı. 700 bin yolcu hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz,” dedi. Dinler ayrıca, sosyal medyanın etkisiyle seyahat alışkanlıklarının değiştiğine ve pandemiden sonra Çinli turistlerden gelen talebin arttığına dikkat çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    KAPADOKYA, SICAK HAVA BALONCULUĞUNUN MERKEZİ

    Bölgede uzun yıllardır balon pilotluğu yapan Tolga Eke, Kapadokya'nın dünya genelinde sıcak hava balonculuğunun merkezi olarak bilindiğini belirtti. Eke, “Her yıl artan bir ilgi görüyoruz. Dünyanın dört bir yanından misafirlerimiz geliyor ve bu yıl ilgi daha da yoğun,” diyerek turizmin canlılığından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

    Yeni Zelandalı turist Steven Blair, Kapadokya’ya uzun zamandır katılmayı planladığı balon turunun bölgenin turistik cazibesini artırdığını vurguladı. ABD'li turist Suresh Bhatia ise Boston’dan gelerek gün doğumunu gökyüzünden izlemenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow