hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sayı 5 milyonu aştı, ilgi artıyor! Borsadaki düşüş yatırım fonlarına mı yönlendirdi?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Son dönemde ilginin artmasıyla birlikte yatırım fonlarında rekor seviyeler görülmeye başlandı. Yatırım fonu yatırımcı sayısı ilk kez 5 milyon kişiyi aşarken, portföy tutarı 3 trilyon TL’nin üzerine çıktı. Bunun nedeni ne? Borsa'daki düşüş mü? Son dönemde yatırımcı neden fonlara ilgi gösterdi? Bundan düşen borsa mı etkili oldu? Diğer yatırım araçlarına göre yatırım fonunun bir avantajı var mı? Detayları Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Develi aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Prof. Dr. Abdulkadir Develi detayları şu ifadelerle aktardı;

    Çin Merkez Bankası altın alımını durdurdu. Altın fiyatlarını yüksek bularak, zirveye geldiğini düşünerek altın almayı bıraktı.  Küresel altın talebini etkileyecek önemli bir parametre.

    ABD Tarım Dışı İstihdam verileri güçlü geldi. Güçlü, yüksek politika faizine rağmen, istihdam piyasaları dirençli olmaya devam ediyor. ABD’nin politika faizini daha fazla enflasyonla mücadelede götürme noktasında motive ediyor. Politika faizinde bunun getirmiş olduğu bir karışık seyir var. Altın için iyi bir durum değil.

    Borsa’da küresel trende bakıyoruz. Uzun, büyük resme baktığımızda politika faizi düştüğü zaman, borsalarda bir ivmelenme durumu söz konusu. Şu an karışık bir durum var. Bir taraftan Avrupa Merkez Bankası düşürdü, diğer taraftan ABD’den gelen güçlü verilerden dolayı birazcık daha yüksek politika faizi devam edecek gibi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çin’den gelen ekonomik veriler borsaları cesaretlendiriyor. İhracat verileri yüksek geldi. Japonya’daki enflasyonun yüksek gelmesi ‘Para politikalarını etkiler mi?’ diye düşünülüyor.

     İçe baktığımızda borsada endeks 11 bin bandını görmüştü. Fakat şu an çıkış var, bir azalma söz konusu. Önceki günlerde açıklanan işlem vergisinin gelecek olmasıyla yatırımcıyı tedirgin oldu ve borsadan çıktı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow