hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Powell, "daha fazla faiz artırımı" diyecek

    Powell, daha fazla faiz artırımı diyecek
    expand

    Fed Başkanı Powell, enflasyon mücadelesinin ‘gitmesi gereken uzun bir yol olduğu’ için ileride daha fazla faiz artırımı bekliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed Başkanı Jerome Powell açıklamasında, enflasyonu düşürme konusunda daha fazla ilerleme kaydedilene kadar daha fazla faiz artışının beklendiğini doğruladı.  Powell'ın Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yapacağı sunumun metni yayımlandı.

    Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) yetkililerinin bir yıldan fazla bir süredir ilk kez faiz oranlarını yükseltmemeye karar vermesinden bir hafta sonra merkez bankası lideri, metne göre hareketin muhtemelen Fed’in faiz artırımını bitirdiğinin bir göstergesi olmaktan ziyade kısa bir ara verme olduğunu belirtecek.

    Powell, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’ne sunacağı ifade için hazırladığı açıklamalarda, “Neredeyse tüm FOMC katılımcıları, faiz oranlarının yıl sonuna kadar biraz daha yükseltilmesinin uygun olacağını düşünüyor” dedi. 

    Geçen haftaki iki günlük FOMC toplantısının ardından yetkililer, 2023′ün sonuna kadar toplam 0,5 puanlık oran artışları gördüklerini belirttiler. Bu, çeyrek puanlık hareketler varsayarsak iki ek zam anlamına gelir. Fed’in gösterge borçlanma faiz oranı şu anda yüzde 5-yüzde 5,25 aralığında sabitlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Metinde enflasyonun düştüğünü ancak Fed’in yüzde 2′lik hedefinin “çok üzerinde kaldığını” belirten Powell, Fed’in daha yapacak çok işi olduğunu kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow