hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Petrol fiyatları son 2 ayın en yüksek seviyesini gördü

    Petrol fiyatları son 2 ayın en yüksek seviyesini gördü
    expand

    ABD ham petrolü, Enerji Bilgi İdaresi'nin Temmuz 2023'ün sonlarından bu yana en büyük düşüş olan 12,2 milyon varillik azalışı bildirmesinin ardından yüzde 1,3 yükselerek varil başına 84 dolara yaklaştı ve Nisan ortasından bu yana en yüksek kapanış fiyatını gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haziran ayının başından bu yana ham petrol fiyatları yaklaşık yüzde 14 oranında arttı.

    OPEC+'nın arzı kısıtlaması, ham petrolün bu yıl güçlü bir şekilde yüksek seyretmesini sağlarken, hisse senedi piyasalarındaki risk iştahı da vadeli kontratlara destek oluyor. Yatırımcılar, İran'ın yanı sıra Fransa ve İngiltere'deki seçimleri de izliyor. Ortadoğu'da İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilimin daha geniş bir çatışmaya dönüşme riski bulunuyor.

    Yakın zamanda, aktif bir kasırga sezonuna ilişkin endişeler, Beryl Kasırgası'nın Karayipler üzerinden Jamaika'ya doğru ilerlemesi nedeniyle fiyatları destekledi. ABD'deki makroekonomik ortam ise olumsuz rüzgarlar getiriyor. Fed Başkanı Jerome Powell Salı günü yaptığı açıklamada, son ekonomik verilerin enflasyonun aşağı yönlü bir trende girdiğini gösterdiğini, ancak yetkililerin faiz oranlarını düşürmeden önce daha fazla kanıta ihtiyaç duyduğunu belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow