hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    New York Borsası haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı! (09.09.2024)

    New York Borsası haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı (09.09.2024)
    expand

    Açılışta Dow Jones endeksi 200 puan üzerinde değer kazanarak yüzde 0,52 artışla 40.555,11 puana ulaştı. S&P 500 endeksi yüzde 0,62 artarak 5.442,07 puana, Nasdaq endeksi ise yüzde 0,87 kazançla 16.835,67 puana yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yatırımcılar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta açıklayacağı faiz kararı öncesinde ağustos ayı enflasyon verilerini beklerken, haftanın ilk işlem gününde piyasalarda pozitif bir seyir hakim oldu. Analistler, temmuz ayında beklenmedik şekilde artan işsizlik oranının resesyon korkularını tetiklediğini ve risk iştahını azalttığını hatırlatarak, ağustosta beklentilerin altında kalan istihdam verisinin de ABD ekonomisine dair endişeleri artırdığını belirtti.

    Geçen hafta yaşanan sert kayıpların ardından piyasalarda bir miktar toparlanma gözlenirken, Fed’in bu ay en az 25 baz puan faiz indirimi yapmasının beklendiği ifade edildi. Çarşamba günü açıklanacak tüketici enflasyonu ve perşembe günkü üretici enflasyonu verilerinin, faiz indiriminin boyutuna dair daha fazla ipucu sağlayacağı vurgulandı. Ayrıca, Demokrat Kamala Harris ile Cumhuriyetçi Donald Trump arasındaki başkanlık yarışı karşılaşmasının da yatırımcılar tarafından yakından takip edileceği belirtildi.

    Kurumsal tarafta ise Boeing, fabrika işçilerini temsil eden sendikayla anlaşma sağlayarak olası bir grevi önledi ve bu gelişmenin ardından şirketin hisseleri yüzde 4'e yakın değer kazandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow