hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    New York Borsası güne yükselişle başladı! (10.09.2024)

    New York Borsası güne yükselişle başladı (10.09.2024)
    expand

    New York borsası, güne yükselişle başlarken Dow Jones endeksi yüzde 0,21 artış göstererek 40.916,5 puana ulaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açılışta, S&P 500 endeksi yüzde 0,36'lık artışla 5.490,51 puana, Nasdaq endeksi ise yüzde 0,39 kazançla 16.949,63 puana yükseldi. Yatırımcılar, ABD'de yarın açıklanacak olan tüketici enflasyonu verilerini beklerken piyasada pozitif bir seyir izlendi.

    Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) önümüzdeki hafta en az 25 baz puanlık bir faiz indirimi yapmasının beklendiğini, bu haftaki enflasyon verilerinin ise bu indirimin boyutu hakkında daha fazla ipucu verebileceğini ifade etti.

    ABD'de 5 Kasım'da gerçekleşecek başkanlık seçimleri öncesinde, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ile Demokratların adayı Kamala Harris'in bugün televizyonda yapacakları tartışmanın, varlık fiyatları üzerinde etkili olabileceği belirtildi.

    Apple hisseleri, Avrupa Adalet Divanı'nın, İrlanda'daki faaliyetlerinden kaynaklanan geriye dönük 13 milyar avro vergi borcu kararını onamasının ardından yüzde 1 değer kaybetti. Şirket, dün yapay zeka destekli iPhone 16 modelinin yanı sıra yeni akıllı saat ve kulaklıklarını da tanıtmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beklentilerin üzerinde finansal sonuçlar açıklayan teknoloji devi Oracle'ın hisseleri ise dün yüzde 10'dan fazla değer kazandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow