hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası, uluslararası konferansa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor

    Merkez Bankası, uluslararası konferansa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor
    expand

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), uluslararası bir akademik konferansa ev sahipliği yapacak. 7-8 Mayıs 2025 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek bu konferans, gelişmekte olan piyasalarda para politikası üzerine araştırmaları teşvik etmeyi ve bu ekonomilerin deneyimlerini analiz etmeyi hedefliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu (NBER) tarafından düzenlenecek konferansta, ABD Merkez Bankası (Fed), Avrupa Merkez Bankası (ECB), IMF ve Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşlardan katılımcıların da yer alması bekleniyor.

    Konferansın detaylarına NBER'in internet sitesinden erişilebilecek.

    KONFERANSTA ÇOK SAYIDA ÖNEMLİ BAŞLIK ELE ALINACAK

    Konferansın konu başlıkları, "yüksek enflasyon ortamlarında para politikası", "gelişmekte olan piyasalarda optimal para politikası duruşunu tanımlayan ödünleşimler", "gelişmekte olan piyasalar özelinde para ve maliye politikaları etkileşimi", "para politikası, sermaye akımları ve döviz kurları", "para politikası, finansal uyuşmazlıklar, uluslararası arbitraj sapmaları", "para politikası ve makroihtiyati politika etkileşimleri, risk primleri, finansal piyasalar", "ticaret ve tedarik zincirinde yeniden yapılanmanın para politikası üzerindeki enflasyonist etkileri", "yüksek faiz ortamında borç yönetimi", "para politikası, döviz kurları, sermaye kontrolleri ve diğer politikalar arasındaki etkileşimler", "küresel güneyin jeopolitik ayrışmalardaki rolü" olarak belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konferansa katılmak isteyenlerin, söz konusu konular başta olmak üzere hazırlayacakları çalışmalarını konferans sayfası üzerinden iletmeleri gerekiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow