hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası faiz kararını salı günü açıklayacak… Beklentiler ne yönde?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Merkez Bankası faiz kararını salı günü açıklayacak. Son olarak faiz yüzde 50'de sabit tutulmuştu. Peki yeni karar için ekonomistlerin beklentiler ne? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası faiz kararını 23 Temmuz Salı günü saat 14'te açıklayacak. Peki beklentiler ne?

    Ekonomist Mustafa Aşkın faiz kararı beklentisiyle ilgili, “Yüzde 50'de sabit bırakılması neredeyse tüm ekonomi çevreleri tarafından beklenen bir konsensus uzlaşı noktası” şeklinde konuştu.

    Merkez Bankası faiz kararını salı günü açıklayacak… Beklentiler ne yönde

    Ekonomistler, faizde sıkılıktan vazgeçmek ya da zamanından önce yapılacak bir indirimin enflasyon konusunda yapılan bütün çabaları boşa çıkaracağını vurguluyor.

    Peki faiz sabit bırakılırsa yansıması nasıl olur?

    “Kredi faizlerinin ne yazık ki yüksek kalmaya devam etmesi, işletmelerin kendilerine finansman yöntemi olarak kullandığı kredilendirme süreçlerinde de ne yazık ki yüksek maliyetlerin devam ettiği, net işletme sermayesinin bir parça daha dış borçla zor bulunduğu bir süreci yaşayacağız.”

    Faiz, bir önceki Para Politikası Kurulu toplantısı sonrasında politika faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tutuldu. Merkez Bankası o toplantıda faizi neden bir kez daha sabit tutup değiştirmediğini ise "Parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerinin göz önünde bulundurulması" olarak açıklamıştı. Ayrıca enflasyon vurgusu yapıldı ve enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşun altı çizildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası faiz kararını salı günü açıklayacak… Beklentiler ne yönde

    Merkez Bankası, "Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşu sürdürülecektir." mesajı da verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow