hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Masada 3 alternatif var! Emekli maaşı için büyük gün yarın

    KAYNAKMecit Çelebi | CNN TÜRK

    Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada emekli maaşıyla ilgili Külliye'de yapılan toplantı neticesinde yapılacak zam oranının belli olmasının beklendiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Selvi, Hürriyet Gazetesi'nde kaleme aldığı köşe yazısında Bakan Işıkhan'ın en düşük emekli maaşı çalışmasının 3 alternatiften oluştuğunu yazdı. Birinci alternatif 11 bin 500 TL, ikinci alternatif 12 bin TL, üçüncü alternatif ise 12 bin 500 TL olarak belirlendi. Çalışma Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bu teklifler üzerinden bir çalışma yapacak. Yapılan çalışmalar neticesinde yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak toplantıda zam konusunun netleşmesi bekleniyor.

    EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI DEĞİŞECEK Mİ?

    Emekli zammının kök maaşa gerçekleşecek olması nedeniyle kök maaşa yapılan yüzde 24.73’lük zamla birlikte bazı maaşlar 10 bin liranın altında kaldığı için ödemeler 10 bin lira olarak kalmaya devam edecek. Bu da en düşük emekli maaşının 10 bin lira olarak ödeneceği anlamına geliyor. Hükümet tarafından yeni bir düzenleme yapılıp en düşük emekli maaşı değiştirilmezse bazı emekliler zamlı haliyle 10 bin lira almaya devam edecekler. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada "Çalışma devam ediyor herhangi bir karar yok" ifadelerini kullandı.

    EMEKLİYE REFAH PAYI VERİLECEK Mİ?

    Bir gazetecinin "Emekliye enflasyon farkının haricinde bir refah payı gündeme gelebilir mi?" sorusu üzerine Bakan Işıkhan, "Şu an gündemimizde yok. Zaten toplu sözleşme gereği yapılacak artışlar olacak. Refah payı ile ilgili şu an bir çalışmamız yok." açıklamasında bulunmuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow