hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maliye'den kuyumculara sıkı denetim! 36 ilde 500 işletme mercek altında...

    Maliyeden kuyumculara sıkı denetim 36 ilde 500 işletme mercek altında...
    expand

    Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kuyumculara yönelik 9 büyükşehirde başlattığı denetimler, 36 ili kapsayacak şekilde genişletildi. Bakanlıktan edinilen bilgilere göre, ekipler kayıt dışı faaliyet gösteren işletmelere yönelik denetimlerini derinleştiriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı ve Risk Analiz Genel Müdürlüğü, ilk aşamada Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Ortalama bir kuyumcunun beyan ettiği aylık vergi matrahı 16 bin 46 lira. Bunlar çok düşük rakamlar." dediği kuyumculuk sektörünü yakın takibe almış ve Temmuz ayında 9 büyükşehirde işletmelerde fiili envanter denetimi gerçekleştirmişti.

    Bakan Şimşek'in kayıt dışılıkla mücadelede kararlılığı doğrultusunda, Vergi Denetim Kurulu'na bağlı vergi müfettişleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı'na bağlı gelir uzmanları denetimleri genişletti. Bu kez 36 ilde 500'ü aşkın kuyumcu işletmesine yönelik büyük çaplı ve riskli işletmelerin denetimi yapıldı.

     

    ALTININ GERÇEK GRAMI FATURALARDA KONTROL EDİLİYOR

    Denetimlerde, kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren mükelleflerin fiili stok sayımları yapıldı. Ayrıca, faturasız altın ve değerli taş alım-satımı yapılıp yapılmadığı, ödemelerin işletmeye ait olmayan banka hesapları üzerinden gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği incelendi. Faturalarda ürünlerin gerçek gram bilgisine yer verilip verilmediği, yetki belgesi olmayanların döviz alım-satımı yapıp yapmadığı gibi detaylar da araştırıldı. Ek olarak, başkalarına ait POS cihazlarının kullanılıp kullanılmadığı gibi birçok unsur denetlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şimşek: Dürüst mükellefin yanındayız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada, kayıt dışılıkla her alanda etkin bir mücadele yürüttüklerini vurguladı. "Vergide adalet ilkemiz çerçevesinde çok kazandığı halde düşük gelir beyan eden büyük ve riskli mükellefleri incelemeye devam ediyoruz" diyen Şimşek, dürüst mükelleflerin her zaman yanında olduklarını belirtti. Ayrıca, kayıt dışılığın önüne geçerek vergide adaleti sağlama konusundaki kararlılıklarını yineleyerek, tüm sektörlere yönelik denetimlerin artarak süreceğini ifade etti.

    Piyasaların Nabzını
    CNN Türk Finans’ta Tutun !

    Piyasaların Nabzını
    CNN Türk Finans’ta Tutun !

    Piyasaların Nabzını
    CNN Türk Finans’ta Tutun !

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow