Küresel piyasaların gözü ABD'de açıklanacak enflasyon verisinde

ABD'de resesyon endişelerinin hızla artmasının ardından geçen hafta küresel piyasalarda tarihi bir satış baskısı yaşandı. Ancak, sonraki günlerde bir miktar toparlanma görülse de piyasalarda karışık bir seyir hakim oldu. Analistler, önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verisinin, piyasaların gelecekteki yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade etti.
Küresel piyasalar, ABD ekonomisine ilişkin endişelerle geçtiğimiz hafta dalgalı bir seyir izlerken, gözler gelecek hafta açıklanacak enflasyon verilerine çevrildi. ABD'de resesyon endişeleriyle yaşanan tarihi satış baskısının ardından piyasalar toparlanma gösterse de karışık bir görünüm sergilendi. İstihdam verileri resesyon korkularını artırırken, işsizlik maaşı başvurularındaki düşüş bir nebze rahatlama sağladı.
ABD'de S&P 500 Endeksi'nde dalgalanmayı gösteren VIX Endeksi 65,70 ile dört yılın zirvesine çıkarken, hafta sonunda 23,50'ye geriledi. New York borsası da haftayı karışık bir seyirle tamamladı. Avrupa'da ise Almanya sanayi üretimindeki artış ve ihracat verileri piyasalarda dikkat çekerken, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz indirimine gitmesi bekleniyor.
Asya borsalarında ise Japonya Merkez Bankası'nın olası faiz artışları ve ABD'deki resesyon endişeleri etkili oldu. Yurt içinde Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftayı yüzde 5,40 düşüşle tamamladı.
Gelecek hafta yurt içinde iş gücü istatistikleri, ödemeler dengesi ve konut satışları gibi veriler takip edilecek. Ayrıca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın enflasyon raporuna ilişkin açıklamaları da dikkat çeken gelişmeler arasında yer aldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Altın fiyatları düşüş trendine girdi! Yatırımcının aklında aynı soru... Neden?
KONUT KREDİSİ 2025 | Konut kredisi faizleri düştü! 800 Bin TL kredi için hangi banka ne kadar geri ödeme istiyor?
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | Mart 2025 enflasyon verileri açıklandı! Emekli ve memur maaş zammı ne kadar olacak?
SON DAKİKA | Ev sahibi ve kiracılar dikkat... Nisan ayı kira üst sınırı belli oldu!
Kartlı ödemelerde 2 nisan hareketliliği! İşlem hacmi mart ortalamasını aştı