hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Küresel piyasalar Fed kararı sonrası yön arayışında

    Küresel piyasalar Fed kararı sonrası yön arayışında
    expand

    ABD Merkez Bankası (Fed), piyasa beklentilerine paralel olarak politika faizini yüzde 4,25-4,50 aralığında sabit tuttu. Bu karar sonrası ABD borsalarında pozitif bir seyir izlenirken, Avrupa ve Asya piyasalarında karışık hareketlilik gözlendi. Gözler şimdi İngiltere Merkez Bankası (BoE) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) kararlarına çevrildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed Kararı ve Powell'ın Açıklamaları Fed Başkanı Jerome Powell, faiz kararının ardından yaptığı açıklamada, enflasyonun düşürülmesi konusunda ilerleme kaydedildiğini ancak fiyat baskılarının tam olarak ortadan kalkmadığını belirtti. Banka, bilânço küçültme hızını azaltma kararı alarak, Hazine tahvillerinin aylık itfa sınırını 25 milyar dolardan 5 milyar dolara düşürdü.

    ABD Borsalarında Yükseliş Sürüyor Fed kararının ardından New York Borsası pozitif seyir izledi. S&P 500 yüzde 1,08, Nasdaq yüzde 1,41 ve Dow Jones yüzde 0,92 oranında artış kaydetti. Teknoloji hisseleri de prim yaparken, Nvidia ve Tesla hisselerinde önemli artış görüldü.

    Altın ve Petrol Fiyatlarında Rekorlar Güvenli liman arayışının devam etmesiyle ons altın 3.056 dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Brent petrol fiyatı ise 70,8 dolar seviyesinde işlem görüyor.

    Avrupa Borsaları ve BoE Beklentileri Avrupa piyasalarında BoE'nin faiz kararı beklentisi öne çıkıyor. BoE'nin faizi yüzde 4,5 seviyesinde sabit tutması beklenirken, BoE Başkanı Andrew Bailey'in yapacağı açıklamalar piyasaların odağında olacak. Aynı zamanda ECB Başkanı Christine Lagarde'ın enflasyon ve ekonomik beklentilere dair vereceği sinyaller de yakından takip edilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asya Piyasalarında Karışık Seyir Asya piyasalarında Çin'in kredi faiz oranlarını sabit tutmasının ardından belirsizlik devam ediyor. Hong Kong Hang Seng endeksi yüzde 1,1 düşürken, Güney Kore Kospi endeksi yüzde 0,4 artış kaydetti.

    Borsa İstanbul ve Dolar/TL Yurt içinde Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günü yüzde 8,72 kayıpla kapattı. Dolar/TL günü 37,88 seviyesinde tamamladı ve bugün hafif primli seyrediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow