hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    WSJ: Elon Musk gizlice Dogecoin'i finanse etti

    WSJ: Elon Musk gizlice Dogecoini finanse etti
    expand

    Milyarderin Dogecoin'in gelişimini finanse ettiği ve yeni bir blok zinciri tabanlı sosyal medya platformu oluşturmayı düşündüğü bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tesla, SpaceX ve X'in (eski adıyla Twitter) sahibi Elon Musk, meme tabanlı kripto para birimi Dogecoin'in geliştirilmesini finanse ettiği orrtaya çıktı. Milyarder hakkında kritik bilgiler içeren biyografi bu ayın sonunda yayınlanacak.

    Wall Street Journal'da milyarderin biyografisinden alıntılara dayanan bir makaleye göre yıllardır Twitter hesabında Dogecoin'in açıkça tanıtımını yapan Musk da Dogecoin yatırımcıları arasında yer alıyor. Twitter'ı satın almadan önce, Dogecoin kullanan bir ödeme sistemine sahip olabilecek yeni bir blok zinciri tabanlı sosyal medya platformu oluşturmayı planladığı da bildirildi.

    Haberde, rapordan alıntı yapılarak, "Öğle yemeğinden sonra kardeşi Kimbal'e "hem ödemeleri hem de Twitter gibi kısa metin mesajlarını gerçekleştiren bir blok zinciri sosyal medya sistemi" fikrini ayrıntılarıyla anlatan birkaç mesaj gönderdiği belirtiliyor.

    Alıntı, Musk'ın Twitter'ı satın almak için resmi bir teklifte bulunmasından önceki günlerden bahsediyor. Buna göre, yepyeni bir sosyal medya platformu fikri hâlâ hoşuna gitse de, zaten bir kullanıcı tabanına sahip olduğu için Twitter'ı yeniden tasarlamaya karar verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Musk'ın Dogecoin'e olan bağlılığı bir sır olmasa da (token'a olan desteğini defalarca tweet'ledi ve birkaç coin'e sahip olduğunu söyledi), kripto para birimiyle olan bu doğrudan parasal ilişkisi bir sürpriz oldu.

    WSJ makalesi Dogecoin'de ani bir yükselişe yol açtı, ancak daha sonra bu yükseliş azaldı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow