hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son 5 ayın zirvesine çıktı! Bitcoin madenciliğinde Ethereum Merge etkisi

    Son 5 ayın zirvesine çıktı Bitcoin madenciliğinde Ethereum Merge etkisi
    expand

    Ethereum’un özellikle blok zincir işlemlerinde harcanan elektriği önemli miktarda azaltan “merge” güncellemesi ile boşalan enerji Bitcoin tarafına kaydı. Hamle sonrası Bitcoin madenciliği arttı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ethereum Merge olarak adlandırılan blok zincir güncellemesinin enerji ve veri merkezi kullanımını azaltması, kripto para madencilerinin Ethereum'dan serbest kalan enerji ve veri merkezlerini Bitcoin madenciliğine yönlendirmelerine neden oldu.

    Bitcoin madencilerinin blok zinciri için programlama güçlerini ölçen madencilik zorluğu 10 Ekim'de sona eren 2 haftalık dönemde yüzde 13,6 arttı. Bu, Mayıs ayından bu yana 2 haftada görülen en büyük artış oldu.

    Etherum arzı ise Ultrason.money verilerine göre Cumartesi gününden bu yana 4.000'den fazla token düştü. Ancak buna karşılık gelen bir fiyat artışı görülmedi. ETH'nin fiyatı, arzın azalmasına rağmen aynı dönemde yüzde 3,6 düşerek 1.307 dolara geriledi.

    Ethereum yakma oranı, yaratma oranını geride bırakmaya devam ediyor.

    Kripto madencilik şirketi Luxor Technologies'den Ethan Vera, Bitcoin madenciliği için cari programlama gücünün yüzde 4'ünün son 2 haftadan Ethereum madenciliğinden Bitcoin madenciliğine aktığını belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow