hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Moody's Coinbase'in notunu kırdı

    Moodys Coinbasein notunu kırdı
    expand

    Moody's, SEC ücretlerinin 'belirsiz büyüklüğünü' gerekçe göstererek Coinbase'in notunu düşürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, SEC'in kayıt dışı bir menkul kıymet komisyoncusu olarak faaliyet gösterdiği iddiasıyla kripto borsasına karşı açtığı yasal işlemin ardından Coinbase'in notunu "durağan"dan "negatif"e indirdi.

    8 Haziran tarihli bir açıklamada Moody's, not indiriminin SEC eyleminin Coinbase'in günlük operasyonları üzerindeki etkisine ilişkin endişelerden kaynaklandığını söyledi.

    Açıklamada "Görünümün durağandan negatife değişmesi, SEC'in ücretlerinin Coinbase'in iş modeli ve nakit akışları üzerindeki etkisinin belirsiz büyüklüğünü yansıtıyor." ifadelerine yer verildi.

    Firma, Coinbase'in geçmişte işlem gelirlerindeki düşüşleri başarıyla azaltan "gider yönetimine odaklanmayı" sürdürmesini beklediğini de belirtti.

    Not indirimine rağmen Moody's, Coinbase'in "güçlü" bir likidite pozisyonunu koruduğunu belirtti. Derecelendirme kuruluşu, şirketin 3,4 milyar dolarlık uzun vadeli borcuna kıyasla şirketin 5 milyar dolarlık nakit ve eşdeğerine olumlu baktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "YATIRIM YAPILAMAZ"

    Öte yandan Finansal hizmetler şirketi Berenberg Capital, müşterilerine önceden var olan "tutma" notunu yinelerken, Coinbase'in New York borsasındaki COIN hisseleri için fiyat hedefini 55 dolardan 39 dolara düşürdü.

    Berenberg araştırma analisti Mark Palmer, Cointelegraph'a, fiyat hedefindeki düşüşün, Coinbase'in zaten zayıf olan ikinci çeyrek ticaret hacimlerinin SEC'in ücretlerinin bir sonucu olarak "devam edip yoğunlaştığını" görebileceği görüşünü yansıttığını açıkladı:

    "Dava sonucunun COIN'in ABD operasyonları üzerindeki potansiyel olarak önemli etkisi göz önüne alındığında, bazı yatırımcıların platformuna olan risklerini azaltmalarını bekliyoruz."

    Ek olarak Palmer, SEC'in "istenen çaresinin" COIN'in temel iş uygulamalarının, yani staking hizmetlerinin tamamen tasfiye edilmesini gerektireceğini belirtti. Bu nedenle Palmer, yatırımcılara kısa vadede Coinbase hisselerine herhangi bir yatırım yapmaktan vazgeçmeleri tavsiyesinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow