JPMorgan'dan yatırımcıya Fed sıkılaştırması uyarısı
JPMorgan stratejisti Kolanovic, "Yatırımcılar, Fed'in finansal koşulları sıkılaştırması gerekebileceği konusunda açık fikirli olmalı" dedi.
JPMorgan'ın baş piyasa stratejisti Marko Kolanoviç müşterilere yazdığı bir araştırma notunda, "Yatırımcılar, faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalması gereken ve Fed'in finansal koşulları sıkılaştırması gerekebileceği bir senaryo olduğu konusunda açık fikirli olmalı" dedi.
Kolanoviç, tüketici ve üretici fiyatlarındaki son artışın, son aylarda hisse senedi piyasalarına güç veren ekonomik coşkuya gölge düşürdüğünü söyledi.
Kolanoviç, son verilerin yatırımcıların ekonominin "Goldilocks" senaryosuna (ne çok fazla genişleme ne de çok fazla daralma) doğru gittiği yönündeki beklentilerini sarsacağını ve ekonominin 1970'lerdeki stagflasyona benzer bir döneme girdiğine dair endişeleri yenileyeceğini savundu.
Kolanoviç müşterilere yazdığı bir araştırma notunda, "Yatırımcılar, faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalması gereken ve Fed'in finansal koşulları sıkılaştırması gerekebileceği bir senaryo olduğu konusunda açık fikirli olmalı" dedi.
Kolanoviç'e göre özsermayelerdeki büyük artışlar, sıkı işgücü piyasaları ve yüksek göç ve hükümet harcamaları göz önüne alındığında, enflasyondaki düşüş eğiliminin durması veya fiyat baskılarının genel olarak yeniden ortaya çıkması "sürpriz olmayacak".
1967 ile 1980 yılları arasında enflasyon dalgalar halinde gelirken, hisse senedi getirileri nominal olarak neredeyse sabit kaldı ve sabit getirili yatırımlar önemli ölçüde daha iyi performans gösterdi. Kolanoviç, bir notunda, "Zaten bir enflasyon dalgası yaşadık ve politikalar ve jeopolitik gelişmeler bu yolda devam ederse ikinci bir dalgadan kaçınılıp kaçınılamayacağına dair sorular ortaya çıkmaya başlıyor." dedi.
Kolanoviç'e göre, hisse senedi ve kripto para piyasaları trilyonlarca dolarlık kağıt serveti ekledikçe ve parasal sıkılaştırma Hazine tahvili ihraçlarıyla dengelendiğinden enflasyonun kontrol edilmesi muhtemelen daha zor hale gelecektir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
BİM TEMETTÜ TARİHİ 2024: BIMAS ne kadar temettü verecek? BİM temettü ne zaman hesaba geçer?
Bir dönemin moda ikonuydu! Popüler marka iflas etti! 160 mağazasını kapattı
HABER || Emeklileri ilgilendiren haber! Promosyonlar güncellendi
HABER | Asgari ücret maratonu sürüyor! 3. toplantının tarihi belli oldu
ŞOK Market 18-31 Aralık 2024 Aktüel Ürünler Kataloğu: Yılın Son Fırsatları!