hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    JPMorgan'da kritik görev değişimi

    JPMorganda kritik görev değişimi
    expand

    Bloomberg News'un JPMorgan'ın bir iç yazışma notuna dayandırdığı haberine göre, JPMorgan Chase & Co.'nun baş piyasa stratejisti ve küresel araştırma eş başkanı Marko Kolanovic, bankadan ayrılma kararı aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    19 yıldır JPMorgan'da görev yapan Kolanovic'in "başka fırsatları araştırdığı" ifade edildi. Bu gelişme sonrası küresel araştırma eş başkanı Hussein Malik, küresel araştırmanın tek başkanı olarak göreve devam edecek.

    Kolanovic'in ayrılığı, son iki yılda yaptığı felaket senaryolu borsa tahminlerinin ardından geldi. JPMorgan stratejistleri, Kolanovic'in liderliğinde ABD hisse senetlerinde satış bekleyerek Wall Street'in mega bankaları arasında farklı bir duruş sergiledi. Diğer büyük firmalar, özellikle Goldman Sachs Group Inc., Citigroup Inc. ve Bank of America Corp., piyasa görünümlerini sürekli olarak yükseltirken, JPMorgan stratejistleri daha temkinli bir yaklaşım benimsedi.

    JPMorgan, Bloomberg tarafından takip edilen bankalar arasında S&P 500 için 4.200 ile en düşük 2024 fiyat hedefine sahip. Buna karşılık, S&P 500 endeksi 5.500'ün üzerinde işlem görüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow