hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    JPMorgan, Fed'in 2 trilyon dolarlık likidite sağlayacağını söyledi

    JPMorgan, Fedin 2 trilyon dolarlık likidite sağlayacağını söyledi
    expand

    JPMorgan'a göre, Fed'in acil kredi programı ABD bankacılık sistemine 2 trilyon dolar kadar fon enjekte edebilir ve likidite sıkışıklığını azaltabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    JPMorgan Chase'ten Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki stratejistler "Fed'in Banka Vadeli Finansman Programının kullanımı muhtemelen büyük olacak" dedi. 

    ABD'li yatırım bankası notunda en büyük bankaların programdan yararlanma olasılığı düşük olsa da, tesis için öngörülen maksimum kullanımın, 2 trilyon dolara yakın olduğunu söyledi.

    ABD makamları, fon sağlamak için ülke borcunun hızlı satışını önlemek amacıyla üç borç verenin iflas etmesinin ardından bu ayın başlarında programı başlattı. Hazine iki yıllık getirileri, Fed'in bankacılık sektörünü istikrara kavuşturmaya çalışırken önümüzdeki hafta faiz artırımını atlayacağı spekülasyonları arasında bu hafta 60 baz puandan fazla düştü.

    JPMorgan stratejistleri, ABD bankacılık sisteminde hala 3 trilyon dolarlık rezerv olmasına rağmen, bunun önemli bir kısmının en büyük bankalar tarafından tutulduğunu yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha sıkı likidite, hem Fed'in niceliksel sıkılaştırmasından hem de banka mevduatlarından para piyasası fonlarına kaymaya neden olan oran artışlarından kaynaklanıyor.

    JPMorgan stratejistleri, Banka Vadeli Finansman Programının, rezerv kıtlığını azaltmak ve geçen yıl meydana gelen sıkılaştırmayı tersine çevirmek için bankacılık sistemine yeterli rezervi enjekte edebilmesi gerektiğini yazdı.

    Merkez bankası bu hafta yaptığı açıklamada, Fed'in bilanço verilerini yayınlarken programın kullanımını toplu olarak her hafta raporlayacağını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow