hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    JP Morgan'ın ardından Morgan Stanley da TCMB'nin faiz indirimi tahminini revize etti...

    JP Morganın ardından Morgan Stanley da TCMBnin faiz indirimi tahminini revize etti...
    expand

    Morgan Stanley, Eylül ayı enflasyon verilerinin ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Kasım ayında faiz indirimi yapma ihtimalinin düşük olduğunu belirtti. ABD'li yatırım bankası, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı veriler sonrası enflasyon ve faiz beklentilerini güncelledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Banka, yıl sonu enflasyon tahminini daha önceki yüzde 42,4'ten yüzde 43,5'e yükseltti, ancak 2025 sonu enflasyon beklentisini yüzde 25,2 olarak korudu. Eylül ayında tüketici fiyatlarının yıllık bazda yüzde 49,38, aylık bazda ise yüzde 2,97 arttığı açıklandı.

    Morgan Stanley Ekonomisti Hande Küçük, Eylül ayı enflasyon verilerinin TCMB'nin tahminleri üzerinde yukarı yönlü riskler oluşturduğunu belirtti ve Kasım ayında faiz indirimi ihtimalinin zayıfladığını söyledi. Küçük, ücret ve fiyat artışlarındaki belirsizliklerin netleşmesinin ardından, faiz indirimlerinin 2025 yılında başlamasının daha olası olduğunu ekledi.

    Bu gelişmeyle birlikte, JPMorgan da TCMB'nin faiz indirimine yönelik beklentisini revize ederek ilk indirimin Kasım yerine Ocak ayında yapılacağını öngördü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow