hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiltere'de iflas sayısı rekor kırdı!

    İngilterede iflas sayısı rekor kırdı
    expand

    İngiltere İflas Servisi tarafından Cuma günü yapılan açıklamaya göre, Temmuz ayında 2.361 şirket iflas etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu rakam, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17 artış gösterdi ve geçen yılın Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaşarak, 2000 yılından bu yana kaydedilen üçüncü en yüksek iflas sayısı oldu.

    PANDEMİ SONRASI ARTAN İFLASLAR

    Pandemi sırasında uygulanan koruma tedbirlerinin kaldırılmasından sonra, iflas eden firma sayısında keskin bir artış yaşandı. Bu oran, Kovid-19 öncesindeki seviyelerin oldukça üzerinde seyrediyor.

    İŞLETMELERİN ZORLUKLARI

    Bir iş danışmanlığı ve yeniden yapılandırma firması olan ReSolve'nin yönetici ortağı Mark Supperstone, "Yüksek borçlanma maliyetleri ve ücret artışları, işletme sahipleri için büyük bir endişe kaynağı olmaya devam ediyor. Faiz oranlarında bu yılın sonuna kadar bir düşüş beklemek pek olası değil, ancak Ağustos ayında bir indirime dair hala umut var," dedi.

    SEKTÖR BAZLI İFLASLAR

    Mayıs ayı verilerine göre, iflaslardaki artıştan en çok etkilenen sektörler arasında inşaatçılar, perakendeciler, restoranlar ve barlar bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FAİZ ORANI BEKLENTİLERİ

    Traderlar, yüzde 40'lık bir faiz indirimi ihtimalini fiyatlarken, İngiltere Merkez Bankası'nın önümüzdeki ay faiz oranlarını düşürmesi olası görünüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow