hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IMF: “Türkiye 2024'te yüzde 3,6 büyüyecek”

    KAYNAKMutlu Doğan Akbaş/ Cnnturk.com Muhabiri

    Uluslararası Para Fonu IMF, küresel ekonomi için 2024 büyüme tahminini değiştirmezken Türkiye için beklentilerini yükseltti. Bu ne anlama geliyor? Ekonomist Prof. Dr. Murat Ferman yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mali disiplindeki adımlar, vergisel düzenlemeler, gri listeden çıkma. Tüm bu adımlar Türkiye için büyüme tahminini artırdı.

    Uluslararası Para Fonu IMF, Türkiye ekonomisi için 2024 büyüme tahminini yüzde 3,1'den yüzde 3,6'ya yükseltti.

    IMF: “Türkiye 2024te yüzde 3,6 büyüyecek”

    Ekonomist Prof. Dr. Murat Ferman konuyla ilgili, “Dünyada küresel ekonominin gidişatını ve genel seyrini izlemek bakımında en ciddiye alınan kaynaklardan birinden bahsediyoruz. Türkiye'nin bu sene için büyüme prospektiflerinin 0.5 oldukça önemli bir oranda yükseltildiği bu raporun alt başlığı sıkıntılı yer demek, neden? Çünkü şu tespitte bulunuluyor. Dünyada enflasyonist gelişmeler devam ediyor ama bazı ülkelerde henüz alınacak yollar, gelişmeler var” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IMF: “Türkiye 2024te yüzde 3,6 büyüyecek”

    Peki büyüme tahminindeki artış devam eder mi?

    “Bu büyümenin kök sebep enflasyondan arındırılmış onun o kirletici ve perdeleyici gölgesinden sıyrılmış ve kalkınma ile terbiye edilmiş olması lazım o halde bir kere daha söylüyoruz. Gerek şart olan büyümeyi sağlama bakımından Türkiye'nin önü açık gözüküyor.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow