hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    GÜNCEL ALTIN FİYATLARI | Altının ons fiyatı ilk kez 2 bin 700 doların üzerine çıkarak rekor tazeledi! (18 Ekim 2024)

    GÜNCEL ALTIN FİYATLARI | Altının ons fiyatı ilk kez 2 bin 700 doların üzerine çıkarak rekor tazeledi (18 Ekim 2024)
    expand

    Güvenli liman olarak bilinen altın, hem jeopolitik risklerin artması hem de dünya genelinde faiz oranlarının kademeli olarak düşürülmesiyle yükselişini sürdürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yıla 2.065 dolardan başlayan altının onsu, yıl başından bu yana yaklaşık yüzde 31 değer kazandı. Eğer bu seviyelerde yılı tamamlarsa, bu getiri son 45 yılın en iyi performansı olarak kaydedilecek.

    Bu süreçte birçok küresel hisse senedi piyasası endeksi de rekorlar kırmaya devam etti, ancak bu endekslerin artışları yüzde 10 ila yüzde 20 arasında değişiklik gösterdi.

    Altının bu dikkat çekici performansında, Orta Doğu’da artan jeopolitik risklerin yatırımcıları güvenli limanlara yöneltmesi ve merkez bankalarının iki yıldır uyguladığı sıkı para politikasından yavaş yavaş geri çekilmeye başlaması önemli rol oynadı.

    Altının bu performansını dolar endeksi ve tahvil faizlerinin yükseldiği bir dönemde sergilemesi de dikkat çekici. Analistler, doların güçlenmesi ve tahvil faizlerinin artmasının altının alternatif maliyetini yükseltmesine rağmen, jeopolitik gerilimlerin yatırımcıların güvenli liman arayışlarını artırdığını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altının ons fiyatı, gün içinde 2.714 dolarla rekor seviyeye ulaşırken, şu sıralar önceki kapanışa göre yüzde 0,5 artışla 2.705 dolar seviyesinde işlem görüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow