Fitch: Asya’daki bankalar risklere karşı dayanıklı

Fitch bir notta, “Asya'daki Fitch dereceli bankaların SVB ve Signature’da görülen krizlere karşı dayanıklı olduğunun farkındayız” dedi.
Fitch Ratings yaptığı açıklamada, Asya-Pasifik bankalarının ABD bankacılık sektöründe görülen başarısızlık risklerine karşı dirençli olduğunu belirtti.
Kuruluşa göre Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın iflasa maruz kalması, ajansın kapsadığı bölgesel bankalar için önemsiz.
Fitch, ”İki bankanın başarısızlığına katkıda bulunan zayıflıklar, Asya-Pasifik bankaları için derecelendirme değerlendirmelerimizde zaten dikkate alınan faktörler arasında yer alıyor, ancak bunlar genellikle yapısal faktörlerle dengeleniyor.” dedi.
Bununla birlikte ABD merkezli kuruluş risklerin Hindistan ve Japonya’da en yüksek olma eğiliminde olduğunu da sözlerine ekledi.
SON DAKİKA
-
09. 37
Trump’ın tarife ertelemesi Wall Street’i coşturdu! Apple ve Tesla'da sert yükselişler
-
09. 35
'Yetimhanelerde büyüdü' Osmanlı torununa onur madalyası
-
09. 32
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün DEM Parti heyetini kabul edecek
-
09. 24
Çılgın Sayısal Loto'da 756 milyon 28 bin 278 TL'lik rekor ikramiye sahibini buldu!
-
09. 21
10 NİSAN A101 AKTÜEL ÜRÜNLERİ: Haftanın Yıldızlarında Bu hafta Neler Var? A101 Aktüel Ürünlerde Bu Hafta Neler İndirimde?
-
09. 19
Çin, vatandaşlarına ABD'ye seyahat uyarısı yaptı
EN ÇOK OKUNANLAR
10 NİSAN A101 AKTÜEL ÜRÜNLERİ: Haftanın Yıldızlarında Bu hafta Neler Var? A101 Aktüel Ürünlerde Bu Hafta Neler İndirimde?
Trump'ın tarifeleri piyasaları sarstı, altın yatırımcısına kazandırdı
İŞKUR GENÇLİK PROGRAMI MART AYI ÖDEMELERİ: İŞKUR Gençlik Programı maaşları yatmaya başladı mı?
Emeklilikte Çift Maaş Dönemi Sona Mı Eriyor?
Türkiye’de Doğurganlık Alarmı: Birinci Çocuğa 5 Bin TL, İkinciye Aylık 1.500 TL Destek Başladı