hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed'in faiz kararı sonrası kripto para piyasası yön değiştirdi

    Fedin faiz kararı sonrası kripto para piyasası yön değiştirdi
    expand

    Bitcoin, ABD hisse senedi vadeli işlemlerindeki yükselişle birlikte, Fed’in büyük faiz indiriminin piyasalar üzerindeki etkisiyle son üç haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Bitcoin, %3,9'luk bir artışla 62.116 dolara kadar yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed Başkanı Jerome Powell, 50 baz puanlık faiz indirimi sonrası yaptığı açıklamada, “Son toplantıdan bu yana pek çok veri aldık ve 50 baz puan indirimin uygun olduğuna karar verdik. Bu süreçte sabırlı olduk, şimdi bunun karşılığını alıyoruz” dedi. Ancak Powell, faiz indirimleri konusunda acele edilmeyeceği mesajını da verdi.

    Yatırımcılar, Fed’in beklenen gevşeme döngüsüne uyum sağlarken, S&P 500 vadeli işlemleri ve küresel hisse senetleri de yükseldi.

    Fedin faiz kararı sonrası kripto para piyasası yön değiştirdi

    Orbit Markets kurucu ortağı Caroline Mauron, “Gevşeme döngüsüne agresif bir başlangıç, Bitcoin ve diğer riskli varlıklar için harika bir haber” şeklinde yorumda bulundu.

    FalconX'te araştırma başkanı David Lawant ise “Bu döngünün (Fed) büyüklüğü ve kapsamı yatırımcıların dikkatini çekecek. Ekonomik faaliyetin gidişatı en önemli faktör olacak” dedi. Ayrıca Lawant, kripto paralar ile geleneksel yatırımlar arasındaki korelasyonun arttığını, bu durumun dijital varlık piyasalarını makroekonomik değişkenlerin etkilediğini gösterdiğini ifade etti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow