hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FED faiz indirimine gidecek mi? Beklentiler ne yönde?

    FED faiz indirimine gidecek mi Beklentiler ne yönde
    expand

    Fitch Ratings, ABD Merkez Bankası'nın bu yıl iki faiz indirimine gideceğini öngörüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Analizde, 2023 yılında ABD'deki faiz artışlarının iş gücü piyasasında ve talepte etkilerini göstermeye başladığı belirtiliyor. Siyasetin yüksek belirsizlik alanı olmaya devam ettiği ve jeopolitik risklerin sürdüğü de vurgulanıyor.

    ABD'deki ekonomik yavaşlama işaretlerinin zayıf kredi büyümesi ve yavaşlayan tüketici harcamalarında kendini gösterdiği, bu durumun yılın ikinci yarısında da devam edeceği ve ekonomik büyümenin önemli ölçüde yavaşlayacağı öngörülüyor.

    Bununla birlikte, ABD ekonomisinde bir resesyon beklenmediği de belirtilen analizde, Fed'in bu yıl iki kez faiz indirimine gitmesinin beklendiği ve son enflasyon ile iş gücü piyasası verilerinin bu ihtimali desteklediği kaydediliyor.

    Analizde ayrıca, Fransa, İngiltere, Hindistan, Meksika ve Güney Afrika'nın yanı sıra Avrupa Parlamentosu'ndaki seçimler de dahil olmak üzere büyük ekonomilerde yılın ikinci çeyreğinde ve bu ay başındaki seçimlerde siyasetin belirsizlik alanı olduğu ifade ediliyor. "Meksika hariç tüm seçimlerde iktidardaki partiler ya zemin kaybetti ya da tamamen kaybetti. Kasımda yapılacak ABD seçimleri, küresel kredi politikaları için bir dönüm noktası olabileceğinden, küresel krediler için özellikle önemli olacak." denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow