hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eylül ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak?

    Eylül ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak
    expand

    Son olarak Temmuz ayında bitirilmesi planlanan destek için uzatılması yönünde kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu. İhtiyaç sahibi ailelerin desteklenmesi amacıyla her ay düzenli olarak ödenen Aile Destek Programı ödemeleri eylül ayında sorgulanıyor. Peki, Aile Destek Ödemesi ne zaman yatacak, ayın kaçında? 2024 Eylül ayı Aile Destek ödemeleri sorgulama ekranı detayları.

    Eylül ayı ödemeleri ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından bekleniyor. Ödemelerden yararlanan vatandaşlar ağustos ayı Aile Destek Yardımı'nı geçtiğimiz ay alırken, eylül ayı ödeme takvimine gözler çevrildi.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2 yıldır hak sahiplerine verilen sosyal yardım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamayla yıl sonuna kadar uzatıldı. Eylül, ekim, kasım ve aralık aylarında da sağlanacak olan Aile Destek Ödemesi, hak sahiplerinin hesaplarına Bakanlık tarafından belirlenen tarihlerde yatırılacak. 

    EYLÜL AYI AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK?

    Aile Destek Programı Eylül ödemelerinin ayın 15'i ile 31'i arasında yapılması bekleniyor. Aile Destek Programı kapsamında ailelere yapılacak ödemeler hanede kişi başına düşen aylık gelire göre belirleniyor. Ödemelerin yatıp yatmadığı, e-Devlet sistemi üzerinden, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranına T.C kimlik numarası ile sorgulanabiliyor.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow