hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED Temmuz toplantısı tarihi 2024! FED faiz indirecek mi?

    FED faiz kararı ne zaman açıklanacak FED Temmuz toplantısı tarihi 2024 FED faiz indirecek mi
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    ABD Merkez Bankası (FED) Para Politikası Kurulu, Temmuz 2024'te faiz kararını açıklamak üzere toplanacak. Haziran ayında yapılan son toplantıda, faiz oranları yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutulmuştu. Temmuz ayında yapılacak toplantıda, faiz oranları hakkında yeni bir karar alınıp alınmayacağı merak ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küresel piyasalar, enflasyon verilerinin ardından FED'in faiz indirimine odaklandı. ABD'de enflasyonun beklentilerin altında gelmesinin ardından faiz indirimine yönelik iyimserlik arttı. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, FED'in ilk faiz indirimine eylülde gitme ihtimaline kesin gözüyle bakılıyor. FED'in kararını açıklayacağı kritik toplantı 18 Eylül'de gerçekleşecek.

    FED TEMMUZ TOPLANTISI NE ZAMAN?

    FED'in Temmuz 2024 faiz kararı, 31 Temmuz'da yapılacak toplantının ardından saat 21:30-22:00 arasında açıklanacak. Bu karar, piyasa dinamiklerini önemli ölçüde etkileyecek ve yatırımcılar, finans kurumları ve genel ekonomik aktörler tarafından dikkatle izlenecek. Gelecek toplantılarda alınacak kararlar da yılın geri kalanında ekonomik politikaların nasıl şekilleneceği konusunda önemli ipuçları sağlayacak.

    FED HAZİRAN AYI FAİZ KARARI

    Haziran 2024'te yapılan toplantıda, faiz oranları yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutulmuştu. Bu karar, piyasalarda geniş bir şekilde yankı buldu ve ekonomik istikrarın korunması yönünde bir adım olarak değerlendirildi.

    FED faiz kararı ne zaman açıklanacak FED Temmuz toplantısı tarihi 2024 FED faiz indirecek miFED TOPLANTI TAKVİMİ 2024

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    17-18 Eylül 2024: Bu toplantıda da faiz kararları değerlendirilip açıklanacak.

    6-7 Kasım 2024: Yılın sonlarına doğru ekonomik göstergeler ve enflasyon verileri doğrultusunda yeni kararlar alınabilir.

    17-18 Aralık 2024: Yılın son toplantısında, bir yıllık ekonomik performansın genel bir değerlendirmesi yapılacak ve gelecek yılın ekonomik politikaları şekillendirilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow