hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Euro Bölgesi yatırımcı güven endeksi belli oldu!

    Euro Bölgesi yatırımcı güven endeksi belli oldu
    expand

    Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni, küresel ekonomide yaşanan gerilemenin etkisiyle Ağustos ayında 6,6 puan düşerek yılın en düşük seviyelerinden birine indi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sentix tarafından yayımlanan rapora göre, Temmuz ayında -7,3 puan olan yatırımcı güven endeksi, Ağustos ayında -13,9 puana geriledi. Piyasa beklentisi endeksin -5,5 seviyesine çıkacağı yönündeydi.

    Bu düşüşle birlikte, endeks bu yılın Ocak ayında gördüğü -15,8 seviyesinden sonra en düşük seviyesine ulaştı. Cari endeks -15,8 puandan -19,0 puana, beklenti endeksi ise 1,5 puandan -8,8 puana düştü. Cari endeks Şubat 2024'ten, beklenti endeksi ise Aralık 2023'ten bu yana en düşük seviyelerini gördü.

    ALMANYA'DA EKONOMİK GÖRÜNÜM ZAYIFLIYOR

    Euro Bölgesi'nin lokomotif ekonomisi olan Almanya'da, ekonomik görünüm daha da kötüleşiyor. Almanya için yatırımcı güven endeksi Ağustos ayında -19,0 puandan -31,1 puana düştü. Cari endeks -32,3 puandan -42,8 puana, beklenti endeksi ise -4,8 puandan -18,5 puana indi. Cari endeks, Covid-19 pandemisinin zirve yaptığı Nisan 2020'den bu yana en düşük seviyesini kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow