hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Euro Bölgesi ekonomisinden negatif sinyaller

    Euro Bölgesi ekonomisinden negatif sinyaller
    expand

    Euro Bölgesi'nde bileşik PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) Haziran ayında beklentilerin altında kalarak ivme kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    S&P Global'in açıkladığı verilere göre, Bileşik PMI Haziran ayında 50,8'e geriledi. Bu rakam, büyümeye işaret eden 50 eşiğinin üzerinde kalarak art arda dördüncü okuma olsa da, Bloomberg anketine katılan analistler büyümenin 52,5 olarak gerçekleşmesini bekliyorlardı.

    İmalat faaliyetleri toparlanma umutlarını boşa çıkarırken, Alman sanayisi zayıflamaya devam etti. Euro Bölgesi'nde Hizmet PMI ise Haziran'da 52,6 olarak gerçekleşti. Beklenti ise 53,4'tü.

    Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'nın Bileşik PMI verisi de beklentilerin altında kalarak 50,6 oldu. Fransa'da ise Bileşik PMI beklentilerin altında kalarak 48,2'ye geriledi.

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un erken seçim çağrısı, bölgenin ikinci büyük ekonomisinde hükümette radikal bir değişiklik olasılığını beraberinde getirdi. Hamburg Ticaret Bankası Başekonomisti Cyrus de la Rubia, "Olayların bu beklenmedik dönüşü, gelecekteki ekonomik politikalar hakkında pek çok belirsizliği tetikledi ve birçok şirketin yeni yatırımlar ve siparişler konusunda frene basmasına neden oldu." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    De la Rubia, Euro Bölgesi’ni ayakta tutmaya devam eden hizmet sektörünün genel görünümünün sağlam olduğunu belirtti, "Faaliyet geçen ay kadar artmasa ve çoğu analistin beklentisinin altında kalsa da, genel görünüm sağlam." ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow