hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haberler... En düşük emekli maaşı artacak mı? Emekli kök maaş Temmuz zammı 2024

    Haberler... En düşük emekli maaşı artacak mı Emekli kök maaş Temmuz zammı 2024
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Emekli zammının kök maaşa gerçekleştirilecek olmasının ardından binlerce emeklinin zamlı maaşı yeniden 10 bin liranın altında kalacak. Yeni bir düzenleme yapılmaması durumunda en düşük emekli maaşı ise değişmeyecek. Konuya ilişkin son dakika açıklaması ise AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Peki, emekli Temmuz 2024 kök maaş zammı ne kadar, yüzde kaç? Temmuz 2024 en düşük emekli maaşı kaç TL?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından haziran ayına ilişkin enflasyon rakamlarının duyurulmasının ardından yılın ilk 6 ayına ait enflasyon ortaya çıkmıştı. 6 aylık enflasyon farkının belli olmasıyla birlikte emeklinin kök maaşına alacağı zam da belli olmuştu. Zammı kök maaşa yapılacak olması nedeniyle binlerce emeklinin maaşı ise değişmeyecek. Peki, süreçte son durum ne?

    EMEKLİ ZAMMI TEMMUZ 2024 – KÖK MAAŞ ZAM ORANI

    TÜİK’in açıkladığı veriler doğrultusunda 6 aylık enflasyon farkı yüzde 24,73  olarak gerçekleşti. Bu kapsamda SGK ve Bağ-kur emeklisi yüzde 24,73 oranında enflasyon farkı almayı hak etmiş oldu.

    EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI DEĞİŞECEK Mİ?

    Emekli zammının kök maaşa gerçekleşecek olması nedeniyle kök maaşa yapılan yüzde 24.73’lük zamla birlikte bazı maaşlar 10 bin liranın altında kaldığı için ödemeler 10 bin lira olarak kalmaya devam edecek. Bu da en düşük emekli maaşının 10 bin lira olarak ödeneceği anlamına geliyor. Hükümet tarafından yeni bir düzenleme yapılıp en düşük emekli maaşı değiştirilmezse bazı emekliler zamlı haliyle 10 bin lira almaya devam edecekler. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada "Çalışma devam ediyor herhangi bir karar yok" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haberler... En düşük emekli maaşı artacak mı Emekli kök maaş Temmuz zammı 2024

    EMEKLİYE REFAH PAYI VERİLECEK Mİ?

    Bir gazetecinin "Emekliye enflasyon farkının haricinde bir refah payı gündeme gelebilir mi?" sorusu üzerine Bakan Işıkhan, "Şu an gündemimizde yok. Zaten toplu sözleşme gereği yapılacak artışlar olacak. Refah payı ile ilgili şu an bir çalışmamız yok." açıklamasında bulunmuştu.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow