hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekim 2024 enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? TÜİK ekim ayı enflasyon oranı!

    Ekim 2024 enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak TÜİK ekim ayı enflasyon oranı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Türkiye İstatistik Kurumu ekim ayında görülen tüketici ve üretici enflasyonunu duyuracak. Asgari ücretten, emekli zammına, kira artışından, memur zammına kadar birçok kalemi etkileyen enflasyon oranı için gözler TÜİK’te olacak. Peki, Ekim 2024 enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TÜİK eylül enflasyonu  ne kadar, yüzde kaç olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enflasyon rakamları her ayın başında TÜİK tarafından duyuruluyor. Ekim ayına ilişkin veriler de Türkiye İstatistik Kurumu tarafından kasım ayının başlarında duyurulacak. Peki, merakla beklenen veriler ne olacak ve enflasyon ne zaman açıklanacak?

    TÜİK EKİM 2024 ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Kira zammından, ocak ayında gerçekleşecek maaş zamlarına kadar birçok farklı kaleme etki edecek olan Ekim 2024 enflasyon rakamlarının 4 Kasım 2024 Pazartesi günü TÜİK tarafından duyurulması bekleniyor. Tüketici ve üretici enflasyonu saat 10.00 itibariyle açıklanmış olacak.

    EYLÜL AYI ENFLASYON RAKAMLARI NELER OLMUŞTU?

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, Eylül'de tüketici fiyatları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 49,38 arttı. Eylül ayında aylık enflasyon ise yüzde 2,97 oldu.

    Yıllık çekirdek enflasyon tarafında Eylül'de yavaşlama devam etti. TÜİK verilerine göre yıllık çekirdek enflasyon yüzde 49,10 olarak kaydedildi. Aylık çekirdek enflasyon da yüzde 3,57 olarak gerçekleşti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üretici fiyat endeksi artışı da geçen aya göre yavaşlama gösterdi. Eylül'de üretici fiyatlarında yıllık artış yüzde 33,09'a geriledi. Aylık üretici enflasyonu ise aynı dönemde yüzde 1,37 oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow