hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ek MTV ödemesi ne zaman başlıyor? EK MTV ödemesi tarihleri 2023!

    Ek MTV ödemesi ne zaman başlıyor EK MTV ödemesi tarihleri 2023
    expand

    Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin etkilerini azaltmak amacıyla bir kereye mahsus olmak üzere MTV olarak bilinen Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde ek ödeme alınacak. 31 Aralık 2023 tarihine kadar kayıt ve tescil edilecek olan tüm taşıtlar ek MTV kapsamına alınacak. Ek MTV iki eşit taksitte tahakkuk ettirilecek. Normal MTV ödemelerinin 31 Temmuz'da sona ermesinden itibaren ek MTV ödemeleri başlayacak. Peki, Ek MTV ne zaman ödenecek? İşte Ek MTV ödemesi tarihleri 2023...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tüm araç sahipleri ek MTV 2023 oranlarına ve ödeme tarihlerine odaklandı. 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlar ve mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için MTV vergisi iki katına yükseltildi. Bu kapsamda 2023’te bir kere olmak şartı ile ek MTV vergisi ödenecek. Ek MTV bir defaya mahsus uygulanacak ve genel bütçe geliri olarak kaydedilecek. Bu yıla ilişkin MTV tutarları, yüzde 122,9'luk yeniden değerleme oranı yerine yüzde 61,5 baz alınarak hesaplandı. Buna göre, 2023'te ödenecek en düşük MTV 219 lira, en yüksek MTV tutarı da 101 bin 152 lira olacak.

    EK MTV NE ZAMAN ÖDENECEK?

    MTV ödemeleri, 31 Temmuz 2023 tarihinde sona erecek ve ardından ek MTV ödemeleri başlayacak. Ek MTV iki taksitte ödenecek. İlk taksit ağustos ayında ödenecek. İkinci taksitin ise bu yılın kasım ayında ödenmesi gerekiyor. Yıl sonuna kadar ilk defa taşıt alacak olanlar ise ek MTV ile taşıta ait MTV’yi birlikte ve peşin ödemek zorunda kalacaklar. Ek motorlu taşıtlar vergisini ödemeyenler araçlarını satamayacak, trafikten çekemeyecek, hurdaya ayıramayacak veya yurt dışına çıkaramayacak. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler ise ek MTV'den muaf olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow