hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ECB üyelerinden yeni faiz artırımı sinyali

    ECB üyelerinden yeni faiz artırımı sinyali
    expand

    Euro Bölgesi'nde faiz artırımları devam edecek. Bankanın Yunan üyesi Stournaras "Eylül'de faizin daha da artırılması zor görünüyor, faiz artırımı olur ise son artırım olur" dedi. Litvanyalı Simkus ise faiz indiriminin olası olmadığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) dün 3 temel faiz oranını 25'er baz puan artırdıktan sonra üyeler faiz artırım sinyallerine devam etti.

    ECB Yönetim Konseyi üyesi ve Yunanistan MB Başkanı Yannis Stournaras, ECB'nin Eylül ayında faizi daha fazla artırmasının "zor" göründüğünü söyledi.

    Capital.gr'ye konuşan Stournaras, "Faiz artışlarının sonuna çok yaklaşmış gibi görünüyoruz. Her halükarda, Eylül ayında bir artış daha olursa - bunu zor görüyorum - orada duracağımıza inanıyorum" dedi.

    Stournaras, Euro bölgesinde ekonominin gidişatına ve enflasyon dinamiklerine bağlı olarak faizlerin birkaç ay daha yüksek seviyelerde kalmasının beklendiğini de belirtti.

    Bir diğer açıklamada bulunan ECB Yönetim Konseyi üyesi ve Litvanya Merkez Bankası Başkanı Gediminas Simkus da, ECB'nin bu yıl veya gelecek yılın ilk yarısında faiz oranlarını düşürmesinin olası olmadığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Simkus, ECB'nin mevduat faiz oranının zirvede ya da zirveye yakın olduğunu ve verilerin Eylül ayında ya da daha sonra başka bir faiz hareketine ihtiyaç olup olmadığını belirleyeceğini vurguladı.

    Litvanya MB Başkanı konuşmasında, mevcut ortamı resesyon olarak adlandırmayacağını, aksine verilerin ekonomide "yumuşak inişe" işaret ettiğini de belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow