hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dar gelirliye devlet desteği 2022 başvuruları ne zaman?

    Dar gelirliye devlet desteği 2022 başvuruları ne zaman
    expand

    Dar gelirliye devlet desteği kapsamında elektrik, su, doğalgaz ve telefon gibi temel ihtiyaç sözleşmelerinden kaynaklanan borcu devlet üstlenecek. Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Bakan Nebati dar gelirliler için iki proje üzerinde çalıştıklarını ve kabinede tartışıldıktan sonra kamuoyuna açıklanacağını söylemişti. Yapılacak destekle ilgili detaylar belli oldu. Peki, dar gelirliye devlet desteği 2022 başvuruları ne zaman? İşte başvuru hakkında bilgiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin dar gelirliler için iki proje üzerinde çalıştıklarını söylemesinin ardından destekle ilgili aramalar hız kazandı. Nureddin Nebati, "Dar gelirlinin icralık borçları tasfiye edilecek, dar gelirliyi destekleyeceğiz." dedi. Buna göre 6 milyona yakın vatandaşın yaklaşık 30 milyar lira tutarındaki icralık borcu tasfiye edilecek. Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklanan borçları devlet üstlenecek. 5 milyona yakın ailenin 2 bin liraya kadar olan borcu icradan düşecek. Bir milyona yakın vatandaşın varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 lira değerindeki icra takibinde bulunan borcunu devlet üstlenecek.

    DAR GELİRLİYE DEVLET DESTEĞİ 2022 BAŞVURULARI NE ZAMAN?

    Dar gelirliye devlet desteği başvuru tarihleri henüz belli olmazken, CNN TÜRK muhabiri Gülşen Coşkun paketin detaylarını şu şekilde açıkladı;

    Dar gelirlinin özellikle icralık borçlarına yönelik paket olacağı belliydi ama biraz daha detayları belli oldu. 6 milyon vatandaşı kapsıyor. Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi borçları kapsıyor. Bu borçları devlet ödeyecek. 1 milyona yakın vatandaşın Varlık Yönetim Şirketi takibindeki borcun ise 2.500 TL'si düşecek. Biz de yasal düzenleme gerekeceği için Meclis'in açılması ve yasal düzenlemenin geçmesi bekleniyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow