hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz: Enflasyondaki atalet kırılacak

    Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz: Enflasyondaki atalet kırılacak
    expand

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon verileriyle ilgili değerlendirmelerini sosyal medya hesabından paylaştı. Yılmaz, "Programımıza duyulan güven sayesinde dezenflasyon sürecini kararlı bir şekilde sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıklamalarında, tüketici enflasyonunun 2024 yılı Eylül ayında yüzde 2,97 artış gösterdiğini, yıllık enflasyonun ise bir önceki aya kıyasla 2,59 puan azalarak yüzde 49,38'e düştüğünü belirtti. Yılmaz, "Son 4 ayda yıllık enflasyonda 26 puanın üzerinde bir düşüş gerçekleşti" dedi.

    Yurt içi üretici fiyatlarındaki artışın ağustos ayında yüzde 1,37'ye gerilediğini ve yıllık ÜFE'nin 2024 yılı Mayıs ayındaki yüzde 57,68 seviyesinden kademeli olarak yüzde 33,09'a indiğini vurgulayan Yılmaz, "Yurt içi ÜFE’nin, 15 aydır tüketici enflasyonunun altında seyretmesi, tüketici fiyatları üzerindeki maliyet baskılarının da azaldığını gösteriyor" dedi.

    Yılmaz, dönemsel fiyatlama etkisinin azalması, geçmiş enflasyona endeksleme davranışının düzelmesi ve yapısal reformlarla birlikte enflasyondaki ataletin kırılacağını öngördüklerini belirtti. Ayrıca, bölgesel ve küresel gelişmelere karşı ekonominin direncini artırmayı ve toplumsal refahı ilerletmeyi hedefleyen ekonomi programı ile dezenflasyon sürecinin daha da güçleneceğini ve tek haneli enflasyon hedefine ulaşmayı amaçladıklarını ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow