hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? (17.09.2024)

    Brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu (17.09.2024)
    expand

    Brent petrolün varil fiyatı, uluslararası piyasalarda 73,08 dolardan işlem görüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün 73,38 dolara kadar yükselen Brent petrol, günü 72,75 dolar seviyesinde kapattı. Saat 09.28 itibarıyla, Brent petrolün varil fiyatı kapanışa göre %0,45 artışla 73,08 dolar seviyesine çıktı. Aynı dakikalarda Batı Texas türü (WTI) ham petrolün varili ise 69,44 dolardan alıcı buldu.

    Fiyatlar, ABD'nin Meksika Körfezi'ni etkileyen Francine Kasırgası'nın ardından ülkenin petrol üretimiyle ilgili artan endişeler nedeniyle yükseliş gösterdi. ABD Güvenlik ve Çevre Uygulama Bürosu, Meksika Körfezi'ndeki ham petrol üretiminin %12, doğal gaz üretiminin ise %16'dan fazlasının durduğunu tahmin ettiklerini açıkladı.

    Ayrıca, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 50 baz puanlık faiz indirimine yönelik beklentilerin artması da fiyatları yukarı yönlü desteklemeye devam ediyor. Yarın açıklanacak para politikası kararları, politika metni ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşması, piyasalarda yön belirleyici faktörler olarak takip edilecek.

    Diğer yandan, dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin'den gelen ekonomik veriler, petrol talebiyle ilgili endişeleri artırarak fiyat artışlarını sınırladı. Cumartesi günü açıklanan verilere göre, Çin'de sanayi üretimi ağustos ayında yıllık %4,5 artış gösterdi ancak beklentilerin altında kaldı. Ayrıca, işsizlik oranı %5,3 ile tahminlerin üzerine çıkarken, konut fiyatları %5,3 ile düşüşünü sürdürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brent petrolde teknik olarak 73,73 ile 75,58 dolar aralığı direnç, 71,88 ile 70,03 dolar aralığı ise destek seviyesi olarak izlenebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow